19 Kasım Pazartesi yapılacak olan KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulu toplantısında, bir yılı doldurduğundan dolayı yönetimde yeniden görev bölümü dağılımı yapılacak. Bağımsız üye Ömer Faruk Öz’ün bir yıldır yürüttüğü KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulu başkanlığı görevi önümüzdeki pazartesi yeniden oylanacak.

KARDEMİR’i 20 yıla yakındır yöneten Güleç ailesi ile Yolbulan ailesi arasında şimdi de yönetim kurulu başkanlığı ile ilgili mücadele başladı. Kamil Güleç, başkanlığa kendisinin getirilmesini isterken, Mustafa Yolbulan da rahmetli babasının yerine kendisinin gelmesi konusunda ısrarlı. Her iki tarafın KARDEMİR Yönetimine başkan olma ısrarı nedeniyle bir türlü ortak nokta bulunamıyor.

6 ÜYENİN OYUNU ALAN BAŞKAN OLUR

4’ü Bağımsızlardan oluşan 11 kişilik yönetim kurulunda, salt çoğunluğun bir fazlası olan 6 oyu alan Yönetim Kurulu Başkanı olacak.

Yolbulan’lar, Yücel ailesinin bir temsilcisi ile 5 kişiler. Güleç ailesi ise iki kendileri, bir de bağımsız üye olan Osman Kahveci’nin desteği ile 3 oya sahipler. 4 Bağımsız üyenin üçü ise tarafsız duruyorlar. Bu matematiksel hesaba göre başkanlık için her iki tarafta 6 oyu bulamıyor.

6 OYU BULAN OMAZSA, ÖMER FARUK ÖZ BAŞKANLIKTA KALIYOR

Önümüzdeki Pazartesi Yönetimin kendi içinde yapacakları başkanlık seçiminde Kamil Güleç de, Mustafa Yolbulan da salt çoğunluğun bir fazlası olan 6 oyu bulamıyor.

Türk Ticaret Kanununa ve mevzuatlara göre yönetim kurulu sayısının salt çoğunluğun bir fazlası bulunamazsa, yönetim kurulu başkanlığı değişmiyor ve buna göre Ömer Faruk Öz, her ne kadar “Başkanlığa aday değilim” dese de, başkanlık koltuğunda kalıyor.

Tekrar yeni bir oylama yapılabilir mi ya da başka formüller var mı şimdilik araştırılıyor.

KAMİL GÜLEÇ, MECBUREN ÖZ’E YANAŞTI

Güleç ve Yolbulan aileleri yönetim kurulu başkanlığında bir türlü anlaşma sağlayamıyor ve bu gidişle de ortak bir noktada buluşmalarına imkansız gözü ile bakılıyor.

Bu sebepten Kamil Güleç'in, bağımsızların desteğini alabilmek için Ömer Faruk Öz’e yanaştığı belirtiliyor. Bunun göstergesini de dün Ömer Faruk Öz’e sahip çıkan yazılı bir basın açıklamasına işaret ediliyor. Yapılan basın açıklamasında da, Öz'ün Yönetim Kurulu başkanı seçilmesinde kendisinin ve oğlunun verdiği destek bir kere daha hatırlatılıyor.

Kahveci ile birlikte Yönetimde üç oya sahip olan Kamil Güleç, geri kalan üç bağımsızın da oyunu alırsa 6 oya sahip olabiliyor.

HIRS GÖZLERİNİ KARARTMIŞ…

Ömer Faruk Öz’ün gerek Güleç’ler ile ilgili olsun, gerekse Yolbulan’lar ile ilgili olsun ciddi propagandalar ve aleyhlerine her türlü çalışmalar yaptıkları yönünde iddiaları çok iyi bilen Kamil Güleç’in, her şeye rağmen birliktelik yapması, "hırsın gözlerini ne kadar kararttığını gösteriyor" şeklinde eleştirilere neden oluyor.

Editör: Haber Merkezi