KARDEMİR A.Ş YÖNETİMİ, KARABÜKSPOR YÖNETİMİNDE OLMAYACAK VE KARABÜKSPOR’DAN ÇEKİLİYOR


 

TOLUNAY KAFKAS “İKİNCİ GÖRÜŞMELERİMİZDE HER ŞEYDE ANLAŞMIŞTIK, AMA MURAT YOLBULAN ÖZÜR DİLEYEREK ‘ARTIK KARDEMİR OLARAK KARABÜKSPOR’DA YOKUZ’ DEDİ VE ANLAŞMAMIZ DA YATTI DEDİ.


 

krbspor-sok-gelisme


 

Kardemir Karabükspor’un bu hafta sonu (29 Haziran Cumartesi) yapacağı genel kurulda, Kardemir A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mutullah Yolbulan’ın yeğeni Murat Yolbulan’ın Kulüp Başkanı, Mutullah Yolbulan’ın oğlu ve Kardemir A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yolbulan ile Kardemir Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kamil Güleç’in oğlu ve Kardemir A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Çağrı Güleç’in de yönetim de olacağına kesin gözüyle bakılıyordu.

Hatta Murat, Mustafa Yolbulan, H. Çağrı Güleç’in bulunduğu bir transfer komitesi kurularak teknik direktör arayışına girilmişti. Mehmet Özdilek’e ve Tolunay Kafkas’a teknik direktörlük teklifi getirilmişti.

Son olarak Tolunay Kafkas’a teknik direktörlük teklifi getiren Yolbulan Kuzenler, Kafkas’ın transfer bütçesini düşük bulmasından dolayı anlaşma sağlanamamıştı. Tolunay Kafkas ile ikinci bir görüşme sürecine girilmiş ve Kafkas ikna edilmişti.

tolunay-kafkasKarabük Net Haber’e konuşan Tolunay Kafkas “İki gündür görüşmelerimizi sürdürüyorduk. İlk görüşmemizde anlaşma sağlanamayan birçok konularda ciddi yol kat etmiştik ve kesin teknik direktör olarak imzayı atmaya hazırlanıyordum. Ancak bu akşam (25 Haziran Salı Saat:21:00) Murat Yolbulan beni aradı. Özür diledi ve bana ‘Çok yol kat ettik, anlaşmaya da varmıştık ama Kardemir Yönetimini oluşturan aileler olarak Karabükspor da hiçbir şekilde olmama kararı aldık. Hatta Karabükspor’un başından Kardemir cümlesini de kaldıracağız. Bu hafta sonu yapılacak olan Karabükspor kongresinde yer almayacağız. İnşallah göreve gelecek yeni yönetimle anlaşma sağlanır.’ dedi. Böylelikle kesin anlaşmaya vardığımız Karabükspor ile anlaşmamız da bu telefon ile yattı.” Şeklinde açıklama yaptı.

Tolunay Kafkas, Murat Yolbulan’ın bu telefonuna çok şaşırdığını ve Karabükspor için Yolbulan kuzenlerin çok hevesli olduğunu belirtti.

UEFA DİSİPLİN KURULU KORKUSU MU SARDI?

UEFA Disiplin Kuruluna yaklaşık 10 gün önce sevk edilen Beşiktaş ve Fenerbahçe kulüplerine ceza yağdı ve Beşiktaş 1, Fenerbahçe ise 2+1 yıl Avrupa Kupalarından men cezası aldı.

Fenerbahçe’ye UEFA’nın kestiği bu cezanın altında yatan en başlıca nedenin Karabüksporlu futbolcu Emenuel Emenike’nin şikeli transferi ve 2011-2012 Süper Lig sezonunun son haftasında Karabük-Fener karşılaşmasında Emenike’nin oynamaması gösteriliyordu.

UEFA’nın Beşiktaş ve Fenerbahçe’ye verdiği bu cezalardan sonra şike nedeniyle, Sivasspor, Eskişehirspor, İstanbul Büyükşehir Belediye ve Karabükspor’u da disiplin kuruluna sevk edilmesi bekleniliyor.

Karabük Net Haber’in edindiği istihbarat bilgilerine göre, UEFA’nın Beşiktaş ve Fenerbahçe’yi disiplin kuruluna sevk ettiği günden bu yana, Kardemir A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mutullah Yolbulan’ın,  yeğeni Murat Yolbulan ile oğlu Mustafa Yolbulan’a, Kardemir A.Ş Yönetiminde bulunan ailelerin Karabükspor yönetiminde kesinlikle bulunmaması gerektiği fikrini şiddetle söylediği ve sonunda kararını uygulattığı yönünde yer alıyor.

UEFA, Karabükspor’u disiplin kuruluna sevk etmesi ve muhtemel vereceği bir ceza durumunda Kardemir A.Ş’nin, Avrupa ve Dünya Ticaret-Sanayi kesiminde statüsünün zedeleneceği, hisselerin düşebileceği ve bunun gibi birçok konuda şirketin zarara uğrayabileceği de bilinmekte.

YENİ BAŞKAN KARABÜK TSO BAŞKANI SEDAT NAMAL OLABİLİR

Karabükspor Kulübünün 3 gün sonra yapılacak olan kongresinin kısa bir süre daha ertelenmesi beklenilirken, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Namal ile birlikte Kardemir A.Ş Yönetimi dün AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin’e gittikleri de öğrenildi.

Mutullah Yolbulan’ın Karabükspor yönetiminde Kardemir A.Ş Yönetimini oluşturan hiçbir ailenin bulunmaması gerektiğine inandıklarını ve Kulübü artık şehrin yönetmesini istediklerini Sedat Namal’a daha önce belirttiği de bilinmekte.

Namal’ın Kulüp Başkanlığını kabul edip etmeyeceği ise henüz belli değil.

 

Editör: Haber Merkezi