20130322AW000775_02Karabük Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler işletmelere hijyen denetimi yaptı.

Karabük Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, halk sağlığını korumaya yönelik faaliyet gösteren pastane, fırın, berber ve kahvehane işletmelerini denetleyerek hijyen kurallarına uyulup uyulmadığını kontrol etti.

Ekipler, yaptıkları denetimlerde kanun ve yönetmeliklerde belirtilen temizlik ve hijyen kurallarına uyulup uyulmadığı, çalışanların portör muayenelerinin olup olmadığı, genel düzen ve tertip kurallarına riayet edilip edilmediğinin kontrol ederek, işyerlerinin kanun ve yönetmelikte belirtilen kurallara uymalarını istedi.

Halkın en temiz şartlarda ihtiyaçlarını halka ulaştırmak için sık sık denetimlerin sürdürüleceğini belirten ekipler, “Yapılan denetimlerde işletmelerin tepeden tırnağa denetlendiği ve halkın sağlığı ile oynayan işletmelere ise gerekli cezai işlem yapılacağını söyleyip, ilk etapta dikkat ettiğimiz işyerlerinde çalışan personelin temizliği, eldiven, bone ve önlük takıp takmadıklarına bakıyoruz. Amacımız vatandaşın en kaliteli ürünleri en temiz yerlerden alıp tüketmesini sağlamaktır” diye konuştu.