Kardemir Karabükspor Yönetimi, Genel Kurula gitme kararı aldı ve bunun altında yatan ana sebebin ise şirketleşmeye gidilmesi olarak gösterildi.

Karabükspor artık bir Anonim Şirketi olacak ve bundan sonra kulüp yönetimine gelenler, dernek işleyişinden farklı olarak tüm faaliyetlerde tam sorumlu olacak.

Artık gelecek olan yönetimlerin kulüp içindeki tüm maddi tasarrufları A.Ş. bünyesinde yapılacak. Kimin nereye ne harcadığı ve mali tabloları, açık bir şekilde ortada olacak.

KAMİL GÜLEÇ “PARASI OLAN YÖNETİME GELSİN”

KARDEMİR A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Öz’ün odasında, Vali Kemal Çeber ve bazı üst düzey bürokratların bulunduğu ortamda, Kardemir Karabükspor Kulüp Başkanı Ziya Ünsal, yine o ortamda bulunan Çağ-Çelik A.Ş. sahibi ve KARDEMİR A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Kamil Güleç’e Binde ikilere atfen “Kulübe maddi desteklerinizi bekliyoruz” şeklinde konuşmuş.

Kamil Güleç, Ünsal’ın bu sözlerine karşılık sert bir şekilde “Kardeşim parası olmayan kulüp yönetimine gelmesin, bu işlerin parayla döndüğünü herkes biliyor. Parası olan yönetime gelsin.” diye konuşunca, ortamdaki hava buz gibi olmuş.

Başkan Ziya Ünsal, “Kamil bey sizde para var buyurun öyleyse, kulübün anahtarını size verelim, ben ve yönetimim bu gün hemen görevi bırakalım” diye cevap vermiş.

Edinilen bilgilere göre, yaşanan bu kriz üzerine Kardemir Karabükspor yönetimi olağan üstü kongre kararı almayı hedefliyor. Her zaman olduğu gibi yine krizi Karabük’ün siyaset büyüğü ve devlet adamı Sayın Mehmet Ali Şahin önlüyor.

KONGREYE SEÇİM MADDESİ NEDEN KONULDU?

Karabükspor Başkanı Ziya Ünsal, kulübün şirketleşmesi için yapılacak olan kongre gündemine seçim maddesini de koydu.

Ziya Ünsal’ın yakın çevresine “Madem parası olan yönetime gelsin deniliyor, gelmek isteyen varsa fırsat verelim. Biz yönetimde olsak şöyle başarıya ulaşırız, böyle başarılı oluruz diyenler var. Bu tür eleştirileri yapan ve mali desteğini verecek olan kişilerin önünü açmak için seçim maddesini koyduk.” şeklinde görüş beyan ettiği belirtiliyor.

ŞİRKETLEŞMENİN ALTINDA BAŞKA NEDENLER Mİ VAR?

Kardemir Karabükspor'un şirketleşmeye gitmesinin altında başka nedenler olduğunu iddia edenler de var?

Nasıl mı?

Yolbulanlar'ın Karabükspor'dan alacağı olan 70 Milyon TL borcu kayıt altına almak ve kurulacak olan şirketi bu borç altına sokmak olduğu iddia ediliyor.

Karabükspor derneğinin alacakları ve borçları kurulacak olan şirkete aktarılacak mı? Ayrıca kamuoyunda konuşulan bu iddialara, kulübü şirketleşme yoluna sokan yönetimin cevap vermesi de gerekiyor.

ÇAĞ ÇELİK NEDEN 1 MİLYON 500 BİN TL’Yİ ÖDEMİYOR?

KARDEMİR A.Ş’nin uzun yıllardır yürürlükte olan bir uygulaması var. Yapılan satışlardan, müşteri aldığı malın miktarının binde ikisini de Kardemir Karabükspor’a verilmek üzere şirkete yatırıyor, KARDEMİR’de bu parayı belirli aralıklarla kulübün hesabına aktarıyor.

Öte yandan bu uygulamanın ne kadar yasal olduğu ve ne kadar geçerli olduğu da ayrı bir tartışma konusu.

Mustafa Yolbulan, yaklaşık bir yıldır Karabükspor’dan alacaklarına karşılık KARDEMİR A.Ş’de biriken binde ikileri şirketine temlik ettirmişti. Çağ Çelik ise Mustafa Yolbulan’ın binde ikiler üzerine olan bu tasarrufuna karşılık, KARDEMİR’den aldığı malların binde ikilerini yatırmıyordu.

Çağ Çelik bu durumu ise kamuoyuna “Paranın Yolbulan’lara gideceğini bildiğimizden yatırmıyoruz, Karabükspor’a gideceğini bilelim bu gün yatırırız” şeklinde açıklıyordu.

Ziya Ünsal Başkanlığındaki yönetimin girişimi ve Vali Çeber'in ricası ile Mustafa Yolbulan, Karabükspor yerine kendi şirketlerine gidecek olan binde ikilerden geçici bir süre vazgeçmesine rağmen, Çağ Çelik yetkililerinin şimdi ise “Karabükspor’a binde ikilerden bir kuruş vermeyi düşünmüyoruz” şeklinde görüş beyan ettikleri ifade ediliyor.

KARABÜKSPOR ÜZERİNDEN KAVGA NEREYE KADAR DEVAM EDECEK? 

Yolbulanlar ile Güleç ailesinin KARDEMİR A.Ş Genel Kurulu öncesi başlayan kavgaları kronik bir hal aldı ve bu kavga her alanda derinleşerek devam ediyor.

Kardemir Karabükspor üzerinden süren iki ailenin kavgası ile kulübün daha da sıkıntılı günlere sürüklenmesine neden olduğu düşüncesi, şu an kamuoyunda hakim bir kanı olarak yerleşti.

RAFET VERGİLİ DESTEĞİNİ NEDEN ÇEKTİ?

H. Feridun Tankut'un borç batağı içinde kulübü bırakarak gitmesinden sonra, Mehmet Ali Şahin ile Rafet Vergili, kulübün içine düşürüldüğü yönetim boşluğunu ortadan kaldırmak için el birliği ile mücadele verdiler.

Yolbulanların Hakan Yılmaz başkanlığında, Güleç'lerin ise Murat Malkoç başkanlığında kulübe yönetim oluşturma çalışmaları sonuç vermeyince, kulübün kayyuma gitmesine ramak kala Şahin ile Vergili, Ziya Ünsal başkanlığında yönetim oluşturdular.

Belediye Başkanı Rafet Vegili'nin bizzat önerdiği Ziya Ünsal, kulüp yönetimini oluşturdu oluşturmasına fakat Vergili, Ünsal'ın yönetiminde yer alan bir kaç isimi sebep göstererek, tüm desteğini çekti.

Vergili'nin bu tavrı, eski dostu Ziya Ünsal'ı derinden yaraladı, fakat aldığı görevi sürdürebilmek adına çalışmaktan başka çaresi yoktu.

KULÜP YÖNETİMİNE TEK DESTEK ŞAHİN ve ÖZ’DEN

Yolbulan ile Güleç aileleri arasındaki husumet, Karabükspor Kulübünün içinde bulunduğu sıkıntılı durumu daha da belirginleştirdi.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili'de, Ziya Ünsal'ın oluşturduğu yönetime tepki göstererek sırtını döndü.

Karabükspor'un Süper Lig'de kalmasını sağlamak için el birliği ile verilmesi gereken ortak mücadele, maalesef sadece sözde kaldı ve Ziya Ünsal, yönetimi ile birlikte yalnız kaldı.

Her kesim, bir şeyleri bahane ederek kulübe sırt çevirirken, Karabük'ün siyaset büyüğü Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Karabükspor'un önce mali sıkıntılarını çözmek ve buna bağlı olarak yeni transferler yapılmasını sağlamak için kulüp yönetimine tam destek verdi ve bu desteğini sürdürüyor.

Öte yandan bağımsız üye olarak yönetimde bulunan ve KARDEMİR A.Ş.’de Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Ömer Faruk Öz’ün ise şirket imkanları doğrultusunda Karabükspor’a desteğini sürdürdüğü biliniyor.