Tarihinin en kötü sezonunu yaşayan Kardemir Karabükspor, Süper Lig'in son sırasında yer alan ekibi olarak bugün oynanan Gençlerbirliği - Galatasaray maçının skoruna göre 2017-2018 sezonunun matematiksel olarak ligden düşen ilk takım oldu.

27 Puanla haftaya giren Gençlerbirliği sahasında Galatasaray'ı konuk etti. Maç Gençlerbirliği'nin 1-0 üstünlüğü ile sona erdi. 15. sıraya yükselen Gençlerbirliği, Galatasaray karşısında aldığı galibiyetle puanını 30 yaptı. Son sıradaki 12 puanlı Kardemir Karabükspor'la puan farkı ligin bitimine 6 hafta kala 18'e çıktı. Karabükspor, kalan maçlarının tamamını kazansa ve Gençlerbirliği de kalan 6 maçını kaybetse dahi Karabükspor puan farkını 30'a çıkarabiliyor. Ancak Gençlerbirliği takımının ikili averajdaki 3-1'lik üstünlüğü Karabükspor'u her koşulda kümeye gönderiyor.

Bir diğer ihtimalde 28 puanlı Konyaspor ve Osmanlıspor da kalan tüm maçlarında 2'şer puan aldıklarında 30 puana yükseliyorlar. Bu durumda ise puanların üç veya 4 takım arasında eşit olma ihtimali doğuyor. Ancak bu ihtimallerde ikili averaj devreye giriyor ve Karabükspor küme düşmüş oluyor.

Editör: Haber Merkezi