Üniversitemizde Yozgat Blues film gösterimi ve ardından Sinema Oyuncusu Ercan Kesal ve Tiyatro, Sinema ve Dizi Oyuncusu, Yönetmen Nazan Kesal ile söyleşi gerçekleştirildi.


 

DSC_0047Üniversitemizde Mahmut Fazıl Coşkun'un yönetmenliğini yaptığı ‘Yozgat Blues’ adlı film gösterimi ve ardından filmin oyuncularından Ercan Kesal ve Tiyatro, Sinema ve Dizi Oyuncusu, Yönetmen Nazan Kesal ile söyleşi yapıldı.

Üniversitemiz Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen film gösterimi ve söyleşiye Üniversitemiz Akademik ve İdari Personeli ile sanatsever ve öğrencimiz katıldı.

2013 Türkiye - Almanya ortak yapımı komedi ve dram filmi olan Yozgat Blues’un yönetmenliğini yapan Mahmut Fazıl Coşkun filmin senaryosunu Tarık Tufan ile birlikte yazmıştır.

Film gösteriminin ardından Sinema Oyuncusu Ercan Kesal; “ Bir tıp doktoru neden sinema ile uğraşır. Mutlaka ki bu sanatsal üretimin temelinde varoluşsal bir temelin dışa vurumudur diyebilirim. İnsanlar neden bir şeyleri taklit etmeye çalışıyorsa, sinema ile de bu yüzden etkileşime girmektedir. Sinema zamanı durduran, büyüleyen, etkileyici bir daldır. Bu yüzden benim için çok kıymetlidir. Duygularımızın, estetiğimizin değişimi için sinema çok kıymetlidir. Filmler siz farkında olmadan sizi etkiler filmden çıktığınızda aynı siz olmazsınız. Ben Karabük’e ve Karabük Üniversitesi’ne gelmemize katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. ”dedi.

Tiyatro, Sinema ve Dizi Oyuncusu, Yönetmen Nazan Kesal; “ Oynadığım karakterlerin hayatta bir karşılığı olduğunu biliyorum. Filmlerde karakterler sadece konuşan klişe varlıklar değil canlı, organik olarak ortaya çıkmaktadır. Oyuncuların oynadığı karakteri o karakteri yaşayarak oynamasında. Seyirciye yansıtmasında oyuncunun katkısı çok önemlidir. ”dedi.

Ünlü Oyuncular, söyleşinin sonunda katılımcıların sorularını cevaplandırdı.

Programın sonunda, Üniversitemiz Safranbolu Meslek Yüksekokulu Radyo Tv Programcılığı Bölümü Öğr. Gör. Serdar Sabuncu ve İş Kadını Ergül Sönmez Oyunculara çiçeklerini takdim etti.