Türkiye’de bir ilke daha imza atmak üzere, Türk Kızılayı Genel Başkanlığı, Karabük Türk Kızılayı Şubesi ve Karabük Üniversitesi işbirliği ile Cumhuriyetimizin 100. Yılı özlemine istinaden ‘2023 Kan Bağışı Kampanyası’na destek vermek üzere Türk Kızılay Genel Başkanlığı yetkileri Üniversitemize geldiler.


 

3Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ı makamında ziyaret eden; Türk Kızılayı Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Adıgüzel, Teftiş Kurulu Başkanı Özkan Kalemci, Kan Hizmetleri Genel Müdürü Nurettin Hafızoğlu, Karabük Kızılay Şube Başkanı Mehmet Ulukaya, Karabük İl Özel İdaresi genel Sekreteri Mehmet Uzun ve beraberindekiler kan bağışı konusundaki duyarlılığı için Rektörümüze teşekkür ettiler.

Kan vererek dünyanın en hayır işine öncülük ettiği için Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal’a teşekkür eden Türk Kızılayı Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Adıgüzel; “Karabük Üniversitesinin kuruluş hikayesi gerçekten çok etkileyici. Yedi yıl gibi kısa bir sürede çok güzel işlere başarmış birçok ilke imza atmışsınız ki, bunlardan birini de bugün 2023 Ünite kan toplayarak da gerçekleştireceksiniz. Üniversiteler kan bağışı konusunda bizlerin en büyük destekçileridir. Hepimizin bildiği gibi 2013 yılı içerisinde Türkiye genelinde toplanan kanın %20’si Karabük Üniversitesi öğrencileri ve çalışanları tarafından bağışlanmış. Bu çok güzel bir olay. İnşallah bugünde 2023 ünite kan bağışı ile 2014 yılı içerisinde Türkiye’nin en çok kan bağışı yapan üniversitesi olacaksınız. Ben kurumum ve şahsım adına başta Sayın Rektörümüz olmak üzere bu organizasyon da emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.” dedi.

Tek yürek oluşumuzun simgesi olan Cumhuriyetimizin 2023 yılına istinaden 100'üncü yılına özlem olarak 2023 ünite kan bağışı kampanyasını başlattık diyen Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal; “Öncelikle sizleri Üniversitemizde görmekten çok memnun olduk. Kampanyamızın adını ‘2023 Ünite Kan’ olarak belirlememizin nedeni, Cumhuriyetimizi kuran, bizi emanet eden ve Cumhuriyetimizi kurarken, canından malından, kanından vaz geçen ecdadımızı, şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anmak istedik. Onlar kanlarını ve canlarını vererek Cumhuriyetimizi bize emanet ettiler. Bizler Cumhuriyetimizi yaşatmak zorunda olan bireyleriz. Bugün kan veren gençlerimiz 2023 yılı geldiklerinde ülkemizin yönetiminde ve üretiminde etkin rol alacaklardır. Bizim amacımız bugün 2023 ünite kan bağışını sağlarken hem kan bekleyenlere şifa olmak hem de Cumhuriyetimizin 100.yılına olan özlemimizi belirtmektir. Aslında bu etkinliği biz yöneticiler değil, Karabük Üniversitesi’nin öğrencileri yapmaktadır. Bizi diğer üniversitelerden ayıran en önemli özellik, öğrenci inisiyatifini en önde tutmamızdır. Öğrencilerimiz geçtiğimiz yıl 1033 kültürel ve sosyal etkinlik yapmışlardır. ‘2023 Kan Bağışı Kampanyası’na destek veren Türk Kızılayı’na ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.” dedi.

Karabüklü olarak Karabük Üniversite’si ile gurur duyduklarını ifade eden Karabük Kızılay Şube Başkanı Mehmet Ulukaya, başta Rektörümüz olmak üzere kan veren herkese teşekkür ederek günün anısına Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal’a teşekkür plaketini takdim etti.

2Makamın ziyaretin ardından Rektörümüz misafirleri ile birlikte Üniversitemiz Botanik Bahçesi’ne geçti. Burada misafirlerimiz günün anısına kendi adlarına hazırlanan ağaçlarını diktiler ve kendilerine Ağaç Sertifikalarını Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal takdim etti.

Ağaç dikimi sonrası Rektörümüz Türk Kızılayı Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Adıgüzel, Teftiş Kurulu Başkanı Özkan Kalemci, Kan Hizmetleri Genel Müdürü Nurettin Hafızoğlu, Karabük Kızılay Şube Başkanı Mehmet Ulukaya, Karabük İl Özel İdaresi genel Sekreteri Mehmet Uzun ve beraberindekiler ile birlikte kan bağışının yapıldığı Üniversitemiz Gökşen M. Yücel Kapalı Spor Salonu’na geçerek burada kan veren öğrencilerimizi, personelimizi ve Kan Merkezi çalışanlarına destek verirlerken aynı zamanda Kan Hizmetleri Genel Müdürü Nurettin Hafızoğlu’da kan bağışında bulundu.

 

Editör: Haber Merkezi