Üniversitemiz Tasarım İstasyonu Kulübü tarafından hazırlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği Bektaş Açıkgöz Konferans Salonunda gerçekleştirildi.


 

1.-(35)Konferansa Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Zeki Tekin, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, PTT Başmüdürü Muhterem Demir, Gümrük Başmüdürü Saadet ASLAN, Mahalle Muhtarları, Dekanlarımız, Akademik, İdari Personel ve öğrencilerimiz katıldı.

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, Silah Arkadaşları ve Aziz Şehitlerimizin anısına bir dakikalık Saygı Duruşu ve ardından İstiklâl Marşımızın okunması ile başlayan programda; İlk olarak Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ece Kaptanoğlu Romantik Alman Kadın Besteci Clara Schumann’ın hayatından kesitler sundu.

Müzik dinletisinin ardından Kadın ve Şiddet konulu konuşmasında Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zeynep Özcan kadına yönelik şiddeti önlemenin dini boyutlarından bahsetti.
Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sema Noyan yaşayışı ve eserleriyle Türk kültür hayatında bir hanım yazar olan Samiha Ayverdi’nin hayatından, çalışmalarından, aldığı ödüllerden ve vasiyetinden bahsettikten sonra konuşmalarını sonlandırdı.
Üniversitemiz Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü öğrencisi Atilla Özen Kadınlar Günü Tarihi ile ilgili kısa bir konuşma yaptı.

Üniversitemiz Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü öğrencileri yaptığı müzik ziyafeti ile katılımcıların büyük alkışlarını aldı.

Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Zeki Tekin kadınlar günü ile ilgili yaptığı konuşmada “Dünya Kadınlar Günü sadece bu güne ait değil yılın 365 günü olması gereken bir gündür.” dedi.

Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Zeki Tekin günün anısına konuşmacılara çiçek takdim etti.

Salonda son bulan etkinlik Üniversitemiz Fuaye alanında Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Meral Batur’un kişisel sergisinin gezilmesi; Mimarlık Bölümü öğrencilerinin el emeği Proje ve Maket sergisinin katılımcıların beğenisine sunulması ile dolu dolu geçen bir 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği daha sona erdi.