Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ve British Council iş birliği ile “Yüksek Öğretimde İngilizce İçin Kalite Geliştirme Programı (KGP)” kapsamında yürütülen çalışma sonuçlandı ve oluşturulan rapor Karabük Üniversitesi’ne sunuldu.

İngilizce öğretiminin geliştirilmesini amaçlayan proje kapsamında üniversitelerde, İngilizce öğretim sisteminin güçlü ve zayıf yönlerini belirlemek, yükseköğretimde üstün kalite standartları ve sürdürülebilirliği geliştirmek gibi konularda kurumlara genel bir değerlendirme raporu sunuluyor.

Bu kapsamda Ekim ayında Biritish Council tarafından bir gözlemci Karabük Üniversitesi’nde eğitim dili İngilizce olan Yabancı Diller Yüksekokulu, Yabancı Dil Bölümü, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Mühendislik Fakültesi ve eğitim dili % 30- %100 İngilizce olan programlara 5 gün süreli bir ziyaret gerçekleştirilmişti.

Tüm bu çalışmaların neticesinde British Council’ı temsilen İngilizce Birimi İş Geliştirme Müdürü Ayşen Güven, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Güneş, Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Prof. Dr. İbrahim Kürtül ve ilgili fakülte ve yüksekokul temsilcilerine kapsamlı bir rapor sunumu gerçekleştirdi.

Güven yaptığı sunum sırasında Karabük Üniversitesi’nin dil öğretiminde başarılı olduğunu, bunun da rapora yansıdığını belirterek bunu daha da geliştirmek adına bazı önerilerle beraber iş birliği konusunda British Council olarak destek verebileceklerini ifade etti.

Sunumun sonunda Rektör Prof. Dr. Refik Polat da son yıllarda Karabük Üniversitesi’nin yabancı dil öğretiminde başarılı olduğunu ve bunu yurtdışı imkânları ile daha ileriye taşımak istediklerini belirtti.