AK Parti Safranbolu İlçe Başkanı Av. Mehmet Sarı geçtiğimiz gün Safranbolu Belediyesinin uygulamaları ile ilgili yazılı bir açıklama yapmıştı.

İlçe Başkanı Sarı, açıklamasının içinde birçok konuyu kamuoyu ile paylaşmış ve bazı iddialara da üstü kapalı değinmişti.

Üstü kapalı değindiği iddialardan bir tanesi çok dikkat çekiciydi ve AK parti İlçe Başkanından şimdi bu konuyla ilgili daha detaylı bildiklerini bekleyen kamuoyu “İlçe başkanı bir şeyler biliyorsa, tüm açıklığı ile halkla paylaşmalı.” şeklinde görüş beyan ediliyor.

İlçe Başkanı Mehmet Sarı yazılı açıklamasında “Büyük bir Belediye ihalesi öncesi, bir Belediye Başkan yardımcısı ile ihaleyi alan firma yetkilileri bir konakta buluşmuşlar mıdır? Kendi partilisi olan bir şahsın, bu toplantıyla ilgili facebook paylaşımlarını neden sildirmişlerdir? Sayın Belediye Başkanının ihalelerdeki şeffaflıktan anladığı bu mudur?” şeklinde bir iddia ortaya atmıştı.

Safranbolu halkı şimdi bu iddianın içeriğini merak ediyor ve AK Parti Safranbolu İlçe Başkanı Mehmet Sarı’nın kamuoyu ile paylaştığı bu konunun detaylarını açıklamasını istiyor.

İlçe Başkanı Mehmet Sarı, Safranbolu Belediyesinin hangi büyük ihalesinden bahsediyor?

“İhale öncesi Safranbolu Belediye Başkan yardımcısı, ihaleyi alan firma yetkilisi ile bir konakta buluşmuş mudur?” diyen AK Parti ilçe başkanı, burada hangi belediye başkan yardımcısından bahsediyor?

AK Parti ilçe başkanının yazılı basın açıklamasında değindiği bu iddiaya Safranbolu Belediye Başkanlığı neden cevap vermiyor?

Bu ve bunun gibi sorulara kamuoyu adına açıklık getirmesi beklenilen AK Parti İlçe Başkanının bu iddiası iftira mı, gerçek mi?