KARABÜK KAMU HASTANELERİ GENEL SEKRETERİ OP.DR. İSMAİL KARA:


 



“SIKINTILARI VE EKSİKLİKLERİ ÇÖZMEK İÇİN YOĞUN ÇABA SARF EDİYORUZ”


 

20140704AW135547_01Karabük ve ilçelerinde hizmet veren Karabük KBÜ Eğitim Araştırma Hastanesi ile devlet hastanelerinde denetimler sürüyor.

Kamu Hastaneleri Kurumu Sağlık Tesileri Acil Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı’ndan gelen Dr. Nihal Akpınar ve Hemşire Seher Çınar tarafından başta afiliye olan ve geçici kabulü yapılan Karabük Eğitim Araştırma Hastanesi Acil servisi ile ilçelerde bulunan devlet hastanelerinin acillerinde denetimler yapıldı.

Denetimlere eşlik eden Karabük Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kara, sıkıntıları ve eksiklikleri çözmek için göreve geldikleri günden buyana yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi.

Genel Sekreter Kara, insanların şikayetleri olduğunu ve yeni açılan hastanenin sıkıntıları ile bazı eksikliklerin olduğunu da belirterek, “Bunu tamamlamak için ekip halinde yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bu konuda Ankara’da bizi destekliyor. 3 Haziran’da saha gözlemcileri ile toplantılarda bulunarak eksiklikleri tespit ettik. En son 25 Haizran’da Kamu Hastaneler Kurumunun açılış takımı vardı, geçici kabulü yapılan hastanelerin denetimi yapılarak eksiklikleri tespit edildi. Bu konuda 3 kişilik bir ekip gelerek bütün hastaneleri denetledik ve eksikleri tespit ettik. Daha sonra Kamu Hastaleri Kurumu Başkanı Zafer Çukurova gelerek sıkıntıları çözmek adına incelemelerde bulundu. Bugün ise Acil servisleri gözlemleyerek eksikleri tespit edip gerekli düzenlemeleri yapmak üzere Kamu Hastanesi Sağlık Hizmetleri Acil Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı’ndan ekip gelerek denetimler yapıyor. Eksikleri tespit ederek daha iyi olması için elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret ediyoruz. Karabük halkının hak ettiği kaliteli, konforlu ve etkili sağlık hizmeti sunmak için yoğun çaba sarf ediyoruz. İlerleyen günlerde bütün sorunları tamamne çözmüş olacağız. Bazı sıkıntılar var ve bunları çözme konusunda yoğun bir çalışma içersindeyiz” dedi.

Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kara, KBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde eksik olan tıbbi cihazlar alımlara da başladıklarını analtarak, “ Tıbbi cihazlarda alımlara çıktık. Bakanlıktan gerekli ödenek geldi ve cihazların alımlarına başladık. Büyük çaplı malzemelerin Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından alınması gerekiyor. Herkesin merak ettiği Anjio Grafiği ve Kardio Askiler Cerrahi cihazları için Kamu Hastaneleri Kurumu ihaleye çıktı. Bu cihazlar 25 il için alınacağı için süre biraz uzun olabilir. 2 yada 5 ay içinde bunların alımlarının yapılarak hastanemize kurulmasını arzu ediyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi