AK Parti Yenice Belediye Başkan Adayı Coşkun Güven, Yenice’deki ev hanımlarının “Üreten Eller” projesi ile aile bütçesine her ay en az Bin TL katkıda bulunacaklarını belirtti.

Güven “Yenice’de her ev hanımı projemiz sayesinde aylık en az Bin TL para kazanacak” diyerek, şu açıklamaları yaptı.

“Kalkınma için üretime ihtiyacımız var, bunun için de üreticiye ihtiyacımız var. Üreten Eller Kooperatifinde hedef kitlemiz kadınlarımız. Erkek arkadaşlarımız da bu kooperatiften yararlanabilecek ama ana omurgamız kadınların üretim içerisinde bulunması ve kendi ev ekonomilerine katkı sağlamalarıydı.

Biz yapmış olduğumuz fizibilite çalışmalarında her haneye aylık bin liranın altına düşmeyecek ek katkı sağlayacak bir projemiz bu ve biz bu bin lirayı fabrikaya gitmeden evinde üretecek ya da mahallesinde ortak kullanım alanında ürettirmeye çalışacağız. Biz ne üretirlerse üretsinler ortak üretimde de çıkan ürünleri satın alma garantisi vereceğiz. Biz bunların elektronik ve perakende ticaretlerini kooperatif olarak pazarlayacağız. Ama bu işin içerisinde fiili bulunan her hanemize aylık bin lira gelir getirecek bir çalışma içerisinde olacak.

Çocuklarının, evinin, bağının, bahçesinin yanından ayrılmadan bir uygulama olacak ve belki de tüm Türkiye’ye örnek bir proje Yenice Belediyesi’nde olacak. Ürünlerin üretimden sonrası ve pazarlanmasına inşallah sizlerle birlikte yerinde şahit olacağız.”

Editör: Haber Merkezi