KARABÜK BELEDİYESİ ZABITA EKİPLERİ DİLENCİLERE YÖNELİK YAPTIKLARI OPERASYONDA YAKALANAN 2 DİLENCİDEN 18 TL PARA ÇIKTI VE 88 TL CEZA YEDİLER


 

20130718AW000631_01Karabük Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Ramazan ayını fırsat bilen dilencilere yönelik denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Yapılan denetimlerde dilencilik yapanların tamamına yakınının çevre illerden gelen dilenciler olduğu belirlenirken, yakalanan şahıslara gerekli yasal işlem yapılarak geldikleri yere geri gitmeleri sağlanıyor.

Zabıta Müdürlüğü ekiplerince oluşturulan ekiplerce yapılan denetimlerde dilencilik yapan vatandaşlar toplanarak haklarında gerekli işlem yapılıyor. Karabük Belediyesi Zabıta Müdürlüğünce yapılan açıklamada özellikle çevre illerden gelen dilencilerin vatandaşların manevi duygularını sömürerek, bunu da kendilerine meslek hale getirenlere kesinlikle taviz verilmediği ifade edildi.

Belirli aralıklarla sürdürülen dilenci denetimlerinde müdahale edilen bir bayan bir erkek olmak üzere iki dilenci Zabıta Müdürlüğüne getirilerek üst araması yapıldı. Yapılan aramada üstlerinden toplam 18.65 TL çıkan dilenciler hakkında yasal işlem yapıldı ve 88’er TL cezai işlem uygulandı.

Vatandaşları dilencilik yaparak haksız kazanç elde etmek isteyenlere karşı daha duyarlı olma çağrısında bulunan Karabük Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri 24 Saat boyunca Alo 153 nolu telefonu arayarak bu konuda şikayet ve ihbarlarını iletmelerini, yapılacak olan ihbarların da ekiplerce derhal yerinde değerlendirilerek gerekli işlemler yapıldıktan sonra kendilerine de bilgi akışı sağlanacağını ifade ettiler.