KARABÜK İL GENEL MECLİSİ 2013 YILI İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ.

 

20130102AW000661_01Karabük İl Genel Meclisi 2013 yılı ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Karabük il Genel Meclisi Ocak ayı toplantısı Özel İdaresi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda ilk gündem maddesi olan Denetim Kurulu seçimleri yapıldı. 13’ü AK Partili, 2’si MHP’li 1’i CHP’li olmak üzere toplam 16 meclis üyesinin hazır bulunduğu toplantıda 5 Denetim Komisyonu üyesinin seçimi gizli oylama ile yapıldı. Komisyon üyelerinin belirlenmesinde MHP ve CHP’den üye yer almadı. Denetim kurulu komisyonu üyelerinin hepsi AK Parti’den seçildi.

Toplantının açılışında konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Hüsnü Özcan, meclis üyelerinin ve Karabük halkının yeni yılını kutlayarak, 2012 yılının kısa bir değerlendirmesini yaptı.

2012 yılının Karabük ili ve ilçeleri açısından verimli geçtiğini belirten Başkan Hüsnü Özcan, “2012 Yılında hep beraber güzel çalışmalar yaptık. İlimizin ve İlçelerimizin sorunlarını çözmeye çalıştık, çözdüklerimiz oldu, çözemediklerimiz oldu, 2013 yılına aktardıklarımız oldu. İnşallah onları da 2013 yılında hep beraber değerlendirmenin içinde olacağız. 2012 yılında gerek köy yollarının yapım çalışmaları, köylerimizin su sorunları, alt yapı sorunları ile ilgili oldukça önemli mesafeler kat ettik. Bu çalışmalar yeterli midir? Elbette yeterli olduğunu hiçbir zaman düşünmedik. İhtiyaçlar hiçbir zaman tükenmiyor, bunlar bizim için mazeret değil, bütçe imkanları çerçevesinde bu sorunları çözmenin gayreti içinde olacağız. Bugüne kadar KÖYDES kapsamında gelen yaklaşık 80 milyon TL’ye yakın ödeneği arkadaşlarımızla beraber ilçelerimize Kaymakamlarımızın Başkanlığında 5 kişilik Hizmet Birliği vasıtasıyla sorunlardaki öncelik sırasına göre dağıttık ve sorunları çözmenin gayreti içinde olduk. Bu sorunların çözümünde gerek Milletvekillerimiz olsun, gerek Valimiz olsun, İl Genel Sekreterimizle, teşkilatlarımızla hep beraber bir takım ruhu içersinde bütçe imkanları ölçüsünde bunları değerlendirdik. Bu başarı mıdır, değil midir? Neye göre başarılıdır veya değildir bunlar tartışılır, daha önceki yıllara bakmak lazım. Daha önceki yıllarda neler yapılmış, şimdi neler yapılıyor, bunların mukayesesi, kıyaslaması gayet kolay. İnşallah 2013 yılında da hep beraber İl Genel Meclisimiz çalışmalarına devam edecektir. Çok şükür huzur ve güven ortamında yaklaşık 3 yıla yakındır çalışıyoruz İl Genel Meclisi Üyesi arkadaşlarımızla, en ufak bir sorunumuz olmadı. İmkanlar belli, şartlar belli, masaya yatırıyor enine boyuna tartışıyoruz. Aramızda mutlaka fikir ayrılıyor ama ortak akıl çerçevesinde bir çözüm bulup sıkıntıyı çözüyoruz” dedi.
20130102AW000661_02
Hüsnü Özcan konuşmasının ardından 5032 Sayılı Özel İdaresi Kanununun 17. maddesi uyarınca, İl Özel İdaresinin bir önceki yıl gelir ve giderleri ile hesap ve işlemlerinin denetimi için, İl Genel Meclisinin kendi üyeleri arasından gizli oyla ve üye sayısı 3’ten az, 5’ten çok olmamak üzere Denetim Komisyonu oluşturulması ve komisyon üyelerinin belirlenmesi oylaması yapıldı. Yapılan oylama sonucu Denetim Komisyonu üye sayısı oy birliği ile 3’ten 5’e çıkartılırken, Denetim Komisyonuna İl Genel Meclisi Başkanı Hüsnü Özcan, Muharrem Öter, Mehmet Kasapoğlu, Mehmet Ören ve İsmet Alıcı seçildi. Diğer yandan gündemde yer alan maddelerin görüşülmesine hafta boyunca devam edilecek.

Editör: Haber Merkezi