20140322AW042227_02Karabük Mazlumlarla Dayanışma Platformu tarafından yaklaşık bir ay önce Suriye’ye yardım için başlatılan kampanya kapsamında 5 TIR dolusu un dualarla gönderildi. Mazlumlarla Dayanışma platformu Bileşenlerine dahil olan Karabük Gençlik Hareketi, Memur-Sen, İlim Yayma Cemiyeti, İLKDER, Hayrat Vakfı, KAİMDER, SAİMDER, Sultantepe Eğitim Kültür Derneği, Deniz Feneri ve İnsani Yardım Vakfı Gönüllülerinin ortak çalışması olarak başlatmış olduğumuz 'Sana İhtiyacım Var' kampanyasında toplanan yardımlar düzenlenen törenle gönderildi.

Yenişehir Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törende konuşan Komite Başkanı Mustafa Cünük, bir ay süren kapmaya kapsamında 2 bin 500 çuval undan olan 125 tonluk gıda malzemesi toplandığını söyledi.

Cünük, “ Sana İhtiyacım var diye haykıran kardeşlerimizin Suriye’de zulüm gören, aç bırakılan, yok edilen insanların çağrılarına bir nebze olsun karşılık vermek üzere bir aydır kampanya sürdürdük. Bir ay önce başlattığımız kampanyamıza emsal olmaya aday nice Karabüklü kardeşlerimiz var. Kampanya çerçevesinde 5 TIR malzemeyi bugün dualarla uğurluyoruz. 4 TIR’ı buradan bir TIR’ı ise Eskipazar’dan gönderiyoruz. Açlığın ideolojisi dini olmaz. İnsanlar acından ölürken, siz hangi dinden olduğunuzun çokta önemi kalmaz. Yaklaşık 2 bin 500 çuval un’un bulunduğu 125 tonluk malzememizi Suriye’li kardeşlerimize gönderiyoruz” dedi.

Konuşmanın ardından yapılan duaların ardından TIR’lar yola çıktı.