Karabük Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait Çiğdemtepe yangın gözetleme kulesinde çalışan mevsimlik işçi Murat Hamarat (38), kulenin altındaki kulübede ölü bulundu.


 

orman-iscisiEdinilen bilgiye göre, Karabük Orman İşletme Müdürlüğü’nde mevsimlik işçi olarak çalışan Murat Hamarat önceki gün Çiğdemtepe Yangın Gözetleme Kulesi'nde görev yaptığı sırada havanın aşırı yağışlı olması sonucu kulübe dışındaki jeneratörü içeri aldı. Bu sırada jenatörden çıkan gazın etkisi ile fenalaşan Hamarat dışarı çıkmaya çalıştığı sırada yere düşerek bayıldı. Gün boyunca Hamarat'ın telsizinin cevap vermemesi üzerine şüphelenen Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri kuleye gittiklerinde yerde hareketsiz olarak buldu. Olay yerine gelen 112 Acil Servis ekibinin yaptığı kontrolde Hamarat'ın öldüğü saptandı.

Kulübenin içindeki jeneratörden sızan gazdan zehirlendiği tahmin edilen Hamarat'ın cesedi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Ankara Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Öte yandan, Hamarat’ın anne ve babası ile kız kardeşlerinin rahatsız olduğundan evin tüm ihtiyaçlarının kendisinin karşıladığı öğrenilirken, oğulllarının ölüm haberini alan aile ise büyük acı yaşadı.