durmus-topu-genel-merkeze-atti

 
MHP Karabük Milletvekili Sayın Durmuş Yalçın, düne kadar etrafına aday olmayı düşünmediğini ifade ederken, şimdi “Adayım ya da aday değilim diye bir şey söylemek istemiyorum. Bu konudaki tasarruf ve takdir tamamen Genel Merkezimizindir. Genel Merkezimiz ne yönde bir takdirde bulunursa o yönde hareket ederiz. Görev istemeyiz. Görev verilirse de en iyisini yapmaya gayret ederiz” diye açıklama yaptı.

Yani Sayın Vekil kısaca “Adayım” diyor.

MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli, üç ay önce aday olmuş ve bir şekilde seçim kazanmış veya seçim kazandırılmış Durmuş Yalçın’ı “Aday olmak istemiyorum” demediği müddetçe değiştirmez.

Çünkü üç aylık bir Milletvekillini yeniden aday göstermemek için herhangi bir gerekçe yok.

Seçimin Karabük’te Durmuş Yalçın ile yeniden kazanılmasının riske girileceği bilinse de, etik açıdan doğru bulunmadığı için değiştirilmez.

Bunu bilen Durmuş Yalçın, topu MHP Genel Başkanına atıyor.

Neden..?

Yarın seçimi kaybederse “Ben yeniden aday olmak istediğimi söylemedim ama buna rağmen tekrar aday gösterildim. Bana verilen bu görevi geri çevirmem olur muydu?” diyecek.

Durmuş Yalçın şimdi cin akıllılık yapıyor ve kaybetme ihtimali çok yüksek olan bir seçime hem girecek, hem de mağlubiyetin faturasını ödemeyecek.

“Ben ne yapayım, Genel Merkez beni tekrar aday gösterdi. Başkasını aday gösterseydi itiraz mı edecektim.” Diyecek.

TBMM Kulisinde 21. Dönem Karabük Milletvekili İlhami Yılmaz başta olmak üzere, sağda solda Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili için “Son hafta beni satmaya kalktı. Eşimi, dostumu koluma takıp gezseydim zaten 40 Bin oy alırdım” diyen Durmuş Yalçın, şimdi bu hesapların içinde.

Her ne kadar yaptığı dedikodular ile Rafet Vergili, Durmuş Yalçın’dan soğusa da Genel Merkeze gidip “Bunu aday yapmayın” demez.

O zaman “Üç ay önce bu adamı bulup, getiren sen değil miydin, ne oldu?” derler,

Geçtiğimiz seçimlerde Dursun Altıparmak’ın karşısında aday gösterdiği Durmuş Yalçın’ın seçimi kazanması, Rafet Vergili için onur ve gurur meselesiydi.

Ama şimdi öyle değil…

Ne Rafet Vergili Karabük’te, ne Mustafa Özata Safranbolu’da gönül rahatlığı ve isteyerek seçim çalışmaları yapmayacaktır.

Siyaset gönül işidir…

Gönül vererek, isteyerek ve severek çalışmak ayrı

Partili olarak mecburen çalışmak ayrı

Teşkilatlara hiç girmiyorum

Bunların hepsini Durmuş Yalçın biliyor ve işinin çok zor olduğunu da görüyor.

İşte bu nedenle adaylığı konusunda topu zaten garanti olan genel merkeze atıyor.

Ama Kasım’da seçimi de kaybederse, MHP camiasına Karabük'te bunun hesabını biraz zor verir.

İşte O zaman adama demezler mi, "Üç ay önce 40 Bin oy alarak seçimi kazandıydın, ne yaptın da şimdi seçimi kaybettin"