KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI RAFET VERGİLİ “ BİZ KİMSEYİ MAĞDUR ETMEDİK”


 

vergili-ceylan-sert-cevapl


 

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Ceylan’ın Karabük kendisi ile ilgili yapmış olduğu eleştirilere cevap vererek, “Biz kimseyi mağdur etmedik” dedi.

Ankara Caddesinde esnafları gezen Karabük Belediye Başkanı ve MHP Karabük Belediye Başkan Adayı Rafet Vergili basın mensuplarının AK Parti Milletvekili Osman Kahveci ve AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Mehmet Ceylan’ın kendisi ile ilgili yapmış olduğu açıklamalar ile ilgili sorularını cevapladı.

AK Parti Karabük Belediye Başkan adayı Mehmet Ceylan’ın Rafet Vergili’nin beş bin kişi sözü ile insanları kandırdı şeklinde açıklama yapmasına cevap veren Vergili, “2009 yılından bugüne kadar kaç kişi işe girmiş. Sosyal Güvenlik Kurumuna gitsinler bu rakamlara baksınlar daha sonra konuşsunlar. Kaldı ki Mehmet Ceylan bey Safranbolu Belediye Başkanlığının ilk iki yılında ne kadar icraat yapmış onları önce bir açıklasın” dedi.

BİZ KİMSEYİ MAĞDUR ETMEDİK
Başkan Vergili, biz Karabük’te kimseyi mağdur etmedik onlara göre mağdur ettik diyerek, “Biz yaptığımız çalışmalar ile Karabük’ü yaşanabilir bir şehir haline getirdik. Dışarıdan ve içeriden vatandaşların Karabük’e bakış şeklini değiştirdik. Onlar öncelikle Sosyal Güvenlik Kurumu ve diğer kurumlardaki çalışan sayısına bakacaklar. 2009 yılında bugüne kadar kaç kişi işe girmiş ondan sonra konuşacaklar. Göreve geldiğimiz günden itibaren Sosyal Güvenlik Kurumundan alınan rakamlara göre şimdiye kadar 7 bin kişi işe başlamış. Karabük’te yeni iş yerlerinin açılması nedeniyle birçok kişi işe başlamıştır. Bu rakamları öğrendikten sonra böyle bir açıklama yapsınlar. Karabük’ün hayrına yapılacak olan işler konusunda da engelleme yapmamışlar gibi bir kenara çekilmeyecekler. Şu anda Organize Sanayi Bölgesinde 13 tane yatırımcı sıra beklemekte yer talebi yüzünden. Karabük Organize Sanayi Bölgesi 5 yıl önce boş bir alandı fakat şu anda yüzde yüzü dolmuş hala 13 yatırımcı yer olmaması nedeniyle sıra bekliyor. Bu da Karabük’ün her hali ile yaşanabilir bir kent olduğunu gösteriyor” dedi.

HASTANEYİ YAPANLARA TEŞEKKÜR EDİYORUZ
AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci’nin biz trilyonluk yaptırım yapıyoruz, Karabük Belediyesi bir köprü yapıyor o konuşuluyor şeklindeki açıklamasına ise Vergili, “Biz hastaneyi yaptığı için devletimize teşekkür ediyoruz. Trilyonluk yatırım Öğlebeli bahçelerine yapılsa idi çok daha güzel olacaktı. Siyaset ve inat uğruna 200 Evlere yaptılar. Biz o köprüyü yaparak bir mahallenin ulaşım sorunun çözmüş olduk. Hastaneye ulaşımda söz konusu köprü ile. Devlet hastane yapar başka işler yapar bizlerde bunların alt yapısını tamamlarız. Bizde hastanenin yapılması ile ilgili her türlü desteği verdik. İmar değişikliklerini yaptık. Problemlerini en kısa sürede çözdük hastanenin yapılmasında emeğe geçen herkese teşekkür ediyorum. Ama bu hastane Öğlebeli bahçelerine yapılsa idi çok daha isabetli olurdu. 50 veya 100 yıllık sorun çözülmüş olacaktı. Hatta biz hastanenin gelişmesi için onlara geniş bir alan verecektik. Hastanenin Öğlebeli bahçelerine yapılmamasının tek sebebi zemin çürükmüş dediler. Bunu da söyleyen şu andaki AK Parti’nin belediye başkan adayı Mehmet Ceylan beydi. Burada insanları aldatmak, yanıltmak dediğiniz budur. Zemin çürüktü, sağlam değildi raporunu Mehmet Ceylan bey ortaya koysun ondan sonra bazı konularda bizimle ilgili ithamlarda bulunsun. Biz köprüler, yaya geçidi, asansör ve yürüyen merdivenleri yaparken bunu Karabük Belediyesi ucuz yapıyor. Çünkü işi yapacak olan kimse parti gözetmeden Karabük’ün parasını en güzel bir şekilde kullanmaya çalışıyoruz. Bizim yaptığımız işler o kadar küçümsenecek işler değil. Benden önce kendi partilerinin belediye başkanı vardı Karabük’te onlarda böyle işler yapıp milleti hoşnut edebilirlerdi” cevabını verdi.

MEHMET CEYLAN İKİ YILLIK İCRAATLARINI AÇIKLASIN
AK Parti Karabük Belediye Başkan adayı Mehmet Ceylan’ın Safranbolu Belediye başkanlığını ve milletvekilliği yaptığını hatırlatan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili başkan olduğu iki yıl içerisinde neler yaptığını anlatırken, Mehmet Ceylan’ın belediye başkanlığı görevindeki ilk yılda yaptığı icraatları açıklamasını istedi.

Başkan Vergili en güzel cevabı vatandaşın oylarını kullanarak vereceğini belirterek, “Onların söylemleri bizim için o kadar önemli değil, bizim beş yıl içerisinde Karabük’te yaptıklarımız ortada. Bizim iki yıl içerisinde yaptığımız icraatlar ortada. Bu işler, mezbaha yapımı, kentsel dönüşüm, dolmuş duraklarının yapımı, Şirinevler Ticaret Merkezinin yapımı, meydanın alınıp üzerindeki binaların yıkımı. 5 veya 6 tane sosyal yaşam merkezinin yapılıp açılması gibi. Mehmet Ceylan bey Safranbolu’da belediye başkanlığı ve milletvekilliği yaptı. Öncelikle Mehmet Ceylan bey Safranbolu’da iki yılda yaptığı icraatları sayacak ondan sonrasını konuşacağız. Ona göre Karabük Belediyesinde ne kadar faydalı olabileceğini anlatacak ve Karabük halkı o zaman kendisine kanaat getirecek. Ben iki yılda yapmış olduğum icraatları söylüyorum. Kendisi hem belediye başkanlığı hem de milletvekilliği yaptığı o görevleri en iyi bilen arkadaşımızdır. Karabük halkı kimin daha iyi hizmet verdiğini ve kimin daha iyi hizmet vereceğine karar verecek ve ona göre oy verecektir. Ben şunu görüyorum artık bölgeciliğin üzerine kimse oy vermiyor. Parti üzerine kimse oy vermiyor hizmete göre oy veriyor. Yok şu partinin bu kadar oyu var biz bu seçimi alırız ile olmuyor. Çünkü 2009 yılında bunu gördüler böyle düşünülerse çok daha büyük hayal kırklığına uğrarlar. Çünkü bizi tüm partili arkadaşlarımız kalben desteklediler ve tekrar destekleyeceklerdir. Biz yapmış olduğumuz hizmetlerde hiçbir zaman siyaset yapmadık. Onların yaptığı tek şu sen AK Parti’ye kaydını yaptır falan yerde iş başı yap. Sendika çekişmesinden dolayı yaklaşık 400 kişi işinden oldu ama onlar KARDEMİR’e 20140127AW000717_02elaman alınacağı ilan edildikten sonra isim listesi verdiler. Bir tarafta hesabı kesilen arkadaşlarımız vardı bir taraftan da onların yerine işçi ismi veren bir siyasi anlayış vardı. Öncelikle oturup bunları konuşmamız lazım. Benim beş bin kişiye iş verip vermemem onları ilgilendireceğini de sanmıyorum. Öyle bir durum olsa ellerinde işçi listesi ile gezerlerdi. Biz iş imkanı açılması için her türlü fedakarlıkta bulunduk. Mehmet Ceylan bey diyebiliyor mu ben Karabük’te beş bin kişilik iş potansiyeli oluşturacağım diye. Öyle bir imkanları olsa Karabük’ün dışından adam getirirler işe yerleştirmek için AK Partili diye. Onun için bu tür konuların üzerinden polemik yapmaya veya tartışmaya gerek yok. Biz Karabük halkının tamamına hizmet etmek için yola çıktık bu da bu şeklide devam edecek” dedi.