Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Kentsel Dönüşüm ilan edilen alanların belediye tarafından kamulaştırılmasına ilişkin yasanın Resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmesi nedeniyle değerlendirmede bulundu.

 

20101213AY367480Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, 2011 yılında Kentsel Dönüşüm alanı ilan edilen Soğuksu Mahallesi ve Yeşil Mahalle ile ilgili, Resmi Gazetede çıkarak yürürlüğe giren yasa ile ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Vergili, “Yasa Resmi Gazetede yayınlandı. Yasanın çıkması hemen harekete geçmek anlamına gelmiyor. Yasayla ilgili yönetmelikler çıkacak, kamulaştırma nasıl, ne şekilde hangi şartlarda yapılacak bunlar tek tek belirlenecek. Bunlar kesinleştikten sonra ancak biz çıkıp, kamulaştırmanın ne şekilde yapılacağına dair açıklama yaparız” dedi.

Cevizlidere’de kamulaştırma sırasında yaşanılan sıkıntıların kendisine hatırlatılması üzerine Vergili, “Cevizlidere’deki vatandaşların çoğunun tapusu bile yoktu. Hazine arazisiydi. Soğuksu Mahallesinde her kesin tapusu var. Burada aynı sıkıntıların yaşanacağını sanmıyorum” diye konuştu.

Karabük’te 7 şiddetinde bir deprem meydana geldiğinde çok büyük kayıpların olacağına dikkat çeken ve bir anlamda kentsel dönüşüm can güvenliği açısından önemini vurgulayan Başkan Vergili, “İstanbul’da kentsel dönüşüm kapsamında kamulaştırma başladı, yıkım da başladı. bu uygulamalar tamamen can güvenliği, insanların daha iyi yaşam standartlarında yaşaması için. İnsanların mağduriyeti söz konusu olabilir, bu da nasıl olur, kişi bahçeli evde oturuyordur, bahçesini ekip biçiyordur, bunun dışında büyük mağduriyetler olmaz” dedi.

Şimdiye kadar belediye meclisinde tüm kararların ortak alındığını, meclisin her konuda uyum içinde çalıştığını kaydeden Vergili, son olarak İmar Planı Revizyon çalışmaları sırasında bazı sıkıntıları hissettiğini, şimdiye kadar hep toplum menfaatleri için çalıştıklarını belirterek “Şahsi menfaatler ortaya çıkmaya başladığı zaman sıkıntı olur, buna asla izin vermeyiz” dedi.