Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Gaziler günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.


 

19092014_gaziler_7Başkan Vergili, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayarak, ebediyete intikal etmiş tüm gazileri rahmetle, hayatta olan gazileri de minnet ve şükranla andığını kaydetti.

Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasının ardından, 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisince, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e “Mareşal Rütbesi ve Gazi Unvanı” verilerek her yıl 19 Eylül Gaziler Günü olarak kutlanmaya başlanmıştır.

Ancak dün olduğu gibi bugünde düşmanlarımız gerek içten gerekse dıştan aziz vatanımızı parçalamak, bağımsızlığımızı yok etmek istemektedirler.

Vatan toprağı ve bağımsızlığını her şeyden üstün tutan milletimizin şanlı tarihi, bu uğurda gerçekleşen kahramanlıklarla doludur. Ülkemiz ve milletimiz bugünlere, bağımsızlık uğruna canlarını feda etmekten çekinmeyen şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde ulaşmıştır.

Bu anlamlı günde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle, hayatta olan gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum” dedi.