Karabük Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğince 5000 Evler Cumhuriyet Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezinde 2015-2016 Eğitim Öğretim yılında açılan kurslarda sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.


 

DSC_0207-(1)Sertifika törenine Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman, Karabük İl Emniyet Müdürü Dr. Serhat Tezsever, Karabük Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Gümüş. Halk Eğitim Müdürü Dursun Yeşiloğlu, daire müdürleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda mahalle sakinleri katıldı.

İnşallah yurdumuzun her köşesi Karabük’ümüz kadar mutlu olur. 39 şehidimizi de Allah 40’a tamamlamayı nasip etmez inşallah Karabük’ümüz için diyen Başkan Vergili sözlerine şu şekilde devam etti: “Karabük’ümüz yurdumuzun ender köşelerinden, mutlu insanların birbiriyle kaynaşmış, her vilayetten insanların birleşip bir mozaik olduğu tek bir vilayettir.

Karabük, bir saat önce dernekten gelen arkadaşlarımızın vermiş olduğu anekdota göre son kadın cinayetlerinin görülmediği bir şehir. Karabük, kadının şiddet olmadığı bir şehir. Çünkü erkeklerimiz kadınlara oldukça saygılı, kadınların kıymetini daha çok biliyor. Sosyal Belediyecilik dendiğinde bazıları Sosyal Belediyecilikte çok basit, günü kurtarmak için veya festival günlerinde akıllara geldikleri, ihtiyarlarımız, yaşlılarımız, engelli gençlerimize yapılan hizmetleri Sosyal Belediyecilik görüp, sürekli olarak lanse etmekte.

Belki bizi Sosyal Belediyecilikte şu anda sordukları zaman icraatçı Belediyeci olarak görün en son sıraya almaya düşünürler ama biz Türkiye genelinde Sosyal Belediyecilikte Karabük olarak en ileri Belediye Karabük Belediyesidir. Şu anda hiçbir vilayette veya hiçbir ilçede bütün mahallelerinde Sosyal Yaşam Merkezi olup bütün mahalle sakinlerini aynı çatı altında birleştirip, tüm ihtiyaçlarına cevap verebilen hiçbir ilin ilçede merkezi yoktur.

Şu anda 28 mahallemizin 28’inde Sosyal Yaşam Merkezi mevcuttur. Bazı mahallelerimizde 2’ye çıkacak. 30’un üzerinde çok yakında Sosyal Yaşam Merkezimiz faaliyete geçmiş olacak. Bütün Sosyal Yaşam Merkezlerimizde 6000 kursiyer oluyor. Bütün Sosyal Yaşam Merkezlerimize hemen hemen bütün mahalle sakinleri her şeyden önce muhtarlık binası olduğu için uğramış bulunuyor. Şu ana kadar Sosyal Yaşam Merkezlerinde 150 kişiye okuma yazma diploması verdik. Bu olay bana göre 7 yılda çok büyük bir başarıdır.

5000 Evler Mahallesi 3 tane mahallesi de dahil en şanslı mahalle. Bazıları başka mahallelere yaşam için düşünebilir ama bana göre en güzel yaşanılacak mahalle 5000 Evler Mahallesi. Yollarıyla, otomobil park problemi olmayan, çocukların yaşam alanlarıyla mükemmel bir mahalle. Mahallemizin biraz eksiği var, binalarımızın önüne 2 tane çiçek dikmiş olsak bu mahalleyi hep beraber cennet mahallesi haline getiririz.

Bu mahalle örnek mahallelerden bir mahalle. 1-2 yıl içerisinde yapacağımız çalışmalarla her 200-300 metre yürüdükten sonra çok farklı bir park göreceksiniz bu yıl sonunda. 5000 Evler Mahallesi ile Safranbolu’yu birleştirdikten sonra Bulak Vadisinde Türkiye’de en güzel yaşam alanını ortaya çıkartacağız. Bunlarda mahallemiz için çok büyük bir avantaj.

Karabük Belediyesi kasasının içerisine kesinlikle başkasının elini sokmayacağız. Sizlerden topladığımız her liraları, size hizmet için geriye çevireceğiz ve bütün eksiklerimizi tamamlamış olacağız. Dün Amerika Ankara Büyükelçisi geldiği zamanda bunu söylediğim zamanda oda hayret etti. Çünkü rüşvet dediğimiz olay Belediyelerde Amerika’da da vardır, Almanya’da da vardır ama ben iddia ediyorum bir tek Karabük Belediyesinde yoktur” dedi.

73 Yaşımda Kur’an Öğrendim, Okuma Yazma da Öğrenmek İstiyorum

Kursiyerlerden Hanım Yılmaz’ın; “Mahallemize yapmış olduğunuz çalışmalardan dolayı siz ve ekibinize çok teşekkür ediyorum. Mahallemize açmış olduğunuz Sosyal Yaşam Merkezi sayesinde Kur’an okumayı öğrendim. 73 yaşındayım, ben bu yaşımda okuma yazma öğrenmek istiyorum.

Sizden ricam okuma yazma kursu açmanız” demesi üzerine Başkan Vergili Kültür ve Sosyal İşler Müdür Vekili Ali Kara’ya okuma yazma kursunun açılması için talimat vererek, Hanım Yılmaz’a haftaya okuma yazma kursu açılacağı sözünü verdi."

DSC_0163Yapılan konuşmaların ardından Karabük Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde 5000 Evler Cumhuriyet Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezinde kurslarını başarı ile tamamlayan kursiyerler sertifikalarını Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, İl Emniyet Müdürü Dr. Serhat Tezsever, Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Gümüş, Karabük Halk Eğitim Müdürü Dursun Yeşiloğlu ve 5000 Evler Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı İbrahim Harmanbaşı’ndan aldılar.

Sertifika töreninin ardından 5000 Evler Cumhuriyet Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezi kursiyerlerinin kurs süresi boyunca elde ettikleri el emeği göz nuru ürünler açılışı yapılarak gelen konuklara sergilendi.