KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI RAFET VERGİLİ, SEÇİMLER YAKLAŞTIKÇA KENDİSİNE ÇEŞİTLİ SİYASİ OYUNLAR YAPILMAYA BAŞLANDIĞINI İFADE ETTİ


 

rafet-siyasi-ayak-oyunlari


Çevre ve Şehircilik Karabük İl Müdürü Mehmet Ali Tunç’un, Karabük Belediyesinin bu yıl şehir içine döşediği asfalt malzemesi ile ilgili yaptığı açıklamaya, Başkan Rafet Vergili’den sert cevap geldi.

Çevre Müdürü Mehmet Ali Tunç, Karabük Belediyesi’nin asfalt malzemesi olarak kullandığı RT 9 maddesinin karayolları standartlarında olmadığını ve Kardemir ile yapılan yazışma sonrası diğer adı ile katran olarak bilinen RT 9’un satışının durdurulduğunu açıklamıştı. İl Müdürü Tunç, ayrıca Bakanlık nezdinde de inceleme başlatıldığını da belirtmişti.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy’un aylar önce başlattığı RT 9 tartışmasının ardından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün yaptığı bu açıklamalardan sonra, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili sert bir cevap verdi.

Karabük Net Haber’e özel bir açıklamada bulunan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük şehir merkezinde kullanılan bu asfalt malzemesinin 50 yıldır Karabük ve Safranbolu’da kullanıldığını belirterek, şunları söyledi;

“Karabük ve Safranbolu’da 50 yıldır kullanılan bu RT 9 malzemesi ile ilgili şimdi yalandan delilik yapıyorlar ve siyaset malzemesi olarak kullanmaya çalışıyorlar. Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, göreve ilk geldiği zaman asfalt kampanyası başlatmıştı. Özellikle Safranbolu’nun bağ ve bahçelerinin fazla olduğu semtlerde RT 9 malzemesini kullanmıştı. O zaman hiç kimse bu malzemenin kanserojen etkisi olduğunu söylemiyordu.”

Vergili, Çevre ve Şehircilik Karabük İl Müdürü Mehmet Ali Tunç’un gerçekleri yansıtmayan açıklama yaptığını da vurguladı.

Vergili, RT 9 Malzemesinin karayolları şartnamesinde mevcut olduğunu, binaların dış izolasyonunda kullanıldığını ve hatta RT 2 olarak adlandırılan bir diğer katran malzemesinin evlerin içinde parke yapıştırılmasında kullanıldığını belirtti.

Başkan Rafet Vergili, Çevre ve Şehircilik Karabük İl Müdürü Mehmet Ali Tunç’un bu dönem memleketi olan Batman’dan AK Parti Belediye Başkan Aday Adaylığını hedeflediğini, sırf kendine referans olması için böyle atraksiyonlar yaparak, tabiri caiz ise siyasi taklacılık yaptığını açıkladı.

Vergili “Seçimler arifesinde bana karşı yapılan siyasi bir girişim olarak nitelendiriyorum bu olayı. Kimse yalandan delilik yapmasın. Oy kaygısı içine girenler halkı kandırırlar. Bana karşı yapılan bu siyasi girişimlerin arkasında TBMM Çevre Komisyon Başkanvekili ve Karabük Milletvekilimiz Osman Kahveci ne derece ilgileniyor onu da merak etmiyorum değil hani?” diye konuştu.

Rafet Vergili açıklamalarını şöyle sonlandırdı;

“Seçimler öncesi kim ne siyasi bir oyun içinde olursa olsun. Umurumuzda değil. Biz Allah rızası için hemşerilerimize hizmet yapma peşindeyiz. Karabüklü hemşerilerim her şeyin farkında. Halkı kimse aptal yerine koymaya kalkmasın” dedi.