KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI RAFET VERGİLİ “AKP'NİN İLÇELERDE SEÇİM KAZANMA ŞANSLARI BİLE YOK. KENDİ YAPTIRDIKLARI ANKETLERİ BİLİYORUZ VE BU ANKETLERİN SONUCU AKP'Yİ TELAŞA SÜRÜKLEMİŞTİR."


 

vergili-secimlerde-iddiali


Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, AK Parti’nin hiçbir ilçede başarılı olamayacağını söyledi.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, AK Parti’nin Karabük merkez dahil, ilçelerde belediye başkanı çıkaramayacağını belirterek, AK Parti tarafından yaptırılan anketlerin neticesini de bildiğini söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin açık ara kazanacağı bir seçim olacağını belirten Vergili, “Bizim mali problemimiz yok, bizim mali problemimiz olmadığı için onlar bir telaş korku içindeler. Bugüne kadar 30 senede Karabük’te yapılmamış olan bir altyapı kadar biz hizmet ettik. Bir şehrin yüzde 75 su sistemini değiştirdik, hiç kimse o kadar da büyük sıkıntı çekmedi. Onlar ‘Hızlı bir seçim geçecek, başa baş seçim geçecek’ diyorlar, öyle bir olay yok, Milliyetçi Hareket Partisi’nin açık ara kazanacağı bir seçim olacak. Tek kalesi falan yok, ‘Onlar 7-0 falan alacağız’ diyorlar, şuanda Karabük’te ilçelerde seçim kazanma şansları bile yok. Bugüne kadar biz anket yaptırmadık, onların anket neticelerin ben biliyorum. Bu kadar telaşlı olmalarına gerek yok, kendileri bugün muhafazakar olarak kabul ettikleri kendi partileri bir bakıyorsunuz, dine hizmet eden kişileri din istismarcılığı ile suçluyor. Demek ki çok çaresizler” dedi.

yazi-18.03.2013Rafet Vergili, diğer konularla ilgili de açıklamalarda bulundu.

Karabük-Eskipazar arasında çöken yolla ilgili de Başkan Vergili, “3.5 aydır yeni bir çalışma başladı ilk haftasında bile başlayabilir, çünkü afet durumudur, afet kapsamın içerisinde afet kapsamı, çalışma kapsamları bellidir. Hiçbir zaman sıkıntı olmadan, hızlı bir şekilde ihale, çalışma ve ödemeler yapılabilir. Basının biraz üzerine gitmesiyle, vatandaşların biraz daha uyarlı olmasıyla çalışmalar başladı” diye konuştu.

Karabük’ün bugüne kadar görmemiş olduğu çalışmaları yaptıklarını belirten Vergili, şunları söyledi;

“Bir gün basınla birlikte gezelim, yapılanları bir günde gezebileceğimize inanmıyorum. 25 tane daha parkları açmak, sosyal yaşam merkezlerini açmak, köprüleri açmak, yatay asansörü açmak, yaya geçitlerini açmak, halin açılışını, kütüphanenin açılışını yapmak bana ek bütçemi vermiştir. Biz bu yapılanların hepsini belediye kaynaklarıyla yaptık. Paraları tasarruf ederek yaptık, onlar ne yapar festival yapar, eğlence yapar, bizim işimiz hizmet aramızdaki fark budur. Bütün engellemelere karşı 400 tane çocuğun bursunu verdik vermeye de devam ediyoruz, ben bunları tanımam da bilmem. Geçenlerde bir kız çocuğu geldi, çocuğum yaşında, bana ‘Size teşekkür ediyorum, sizin verdiğiniz bursla okulumu bitirdim’ dedi, bu benim için büyük gurur kaynağıdır.”

Birçok proje hayata geçirdiklerini kaydeden Vergili, konuşmasını şöyle tamamladı;

“Biz şuana kadar şahıslara bir tek benzin istasyonu dışında yer satmadık. O da on yıllık kira bedeliyle verilmiş, on yıllık kira bedeliyle verilmiş bir yer zaten satılmış demektir. Bunun dışında biz öğrenci evlerini Yurt Kur’a verdik, biz belki 5-6 milyon TL daha pahalıya satabilirdik, burada öğrenciler 120 lira vermekte ve üstüne burs almakta. Birçok külfetleri var, ben burayı sattım, parayı da kullandım, bunların hesabını verebiliyoruz, hiçbir sıkıntımız yok. Buranın borcunu da ben ödüyorum, Yurt Kur ile ilgili binaların borcunu ben ödüyorum, yapılan belediye binasının borcunu ben ödüyorum. Hal binasını boşaltıp yeni bir hal yapmışım, halin maliyeti bize 3.5-4 milyon lira, buranın devlete verilmesinde ne mahsuru var, burada sosyal aktivite başlayacak, Ankara Caddesi ve Zonguldak Caddesi’ndeki esnaflarımız buradan faydalanacak.”