KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI RAFET VERGİLİ İLE KARDEMİR A.Ş ARASINDA ADETA TAKTİK SAVAŞLARI BAŞLADI


 

BELEDİYE, KARDEMİR’E AĞIR CEZALARI KESMEYE BAŞLADI


 

vergili-krdm-savas

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ile KARDEMİR A.Ş arasında her geçen gün ipler daha da fazla geriliyor.

Kent Meydanında ve Terminal karşısındaki eski 38 evlerin bulunduğu yerdeki yeşil alana KARDEMİR A.Ş’nin kendi arsalarını tel örgüyle çevirmesi, Başkan Vergili’yi tepki göstermemesine rağmen çok kızdırmıştı.

Başkan Vergili, KARDEMİR’in ilk önce tel örgüyle çevirdiği ve daha sonra servis otobüslerinin park yeri olarak kullandığı alana kanal kazarak servis otobüslerinin girmesini engellemişti.

Vergili, ikinci hamlesini yaparak KARDEMİR Fabrika alanı içindeki inşaat ve bazı yapıların ruhsat ile diğer gerekli izin belgeleri alınmadan yapılmasından dolayı, şimdilik yapılan üç ayrı fabrika ve binanın inşaatını mühürleyerek, 500 Bin TL’nin üzerinde ceza kestiği öğrenildi.

VERGİLİ, KARDEMİR YÖNETİMİNİ KÖŞEYE SIKIŞTIRIYOR

Seçimlere sayılı günler kala Kent Meydanının ve eski 38 evlerin yerindeki yeşil alanın ortalarına tel örgü çeken KARDEMİR A.Ş Genel Müdürü Fadıl Demirel’i adeta kafaya takan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, taktik savaşlarına başladı.

İlk etapta, Kent Meydanının kenarındaki KARDEMİR’in tel örgü ile çevirdiği alana servis otobüslerini park etmeye başlamasıyla, Vergili buraya kanal kazarak otobüslerin girmesini engelledi.

Şimdi de, fabrika sahası içinde yapımı başlayan binlerce metre kare inşaatları ruhsat ve izin belgeleri alınmadığı nedeniyle mühürledi ve 500 Bin TL’nin üzerinde ceza kesti.

DAHA AĞIR CEZALAR YOLDA

KARDEMİR, mühürlendiğinden dolayı durdurulan fabrika inşaatlarının devam etmesi için ruhsat ve diğer izinleri alma başvurusunda bulunduğu zaman, daha da yüksek miktarlarda ceza kesileceği belirtiliyor.

Öte yandan Belediye yasaları çerçevesinde KARDEMİR’in tüm binaları ve yaptığı işleri büyüteç altına alınarak incelenmeye başlandı.

VERGİLİ NEDEN BU KADAR KIZDI?

Kent Meydanı ve eski 38 evler sahasında bulunan yeşil alana, Başkan Vergili’nin haberi olmadan seçimlere üç-beş gün kala tel örgüler ile çevrilmesine, seçimler bitince de KARDEMİR Genel Müdürü Fadıl Demirel’in “Biz bu tel örgüleri bir ihtimal AK Parti adayının kazanması göz önüne alınarak yapıldı” şeklindeki mazeretine aşırı kızdığı biliniyordu.

Rafet Vergili KARDEMİR’in bu tasarruflarına çok kızmasına rağmen hiçbir tepki göstermemişti.

KARDEMİR A.Ş’NİN KARŞI HAMLESİ NE OLABİLİR?

KARDEMİR, Başkan Vergili’nin köşeye sıkıştırma operasyonu karşısında MHP Belediye Meclis üyeleri arasında bulunan ve KARDEMİR’de müdürlük yapan üç meclis üyesini çekebilir veya AK Parti’ye geçmeleri konusunda baskı uygulayabilir.

Sadece bu üç kişi ile kalmayan KARDEMİR, direkt ve dolaylı yollardan şirketle ilişkileri olan bazı MHP’li Belediye Meclis üyelerine de baskı yapabilir.

KARDEMİR’E KESİLEN CEZALARI KİM ÖDEYECEK?

KARDEMİR’e, Karabük Belediyesi tarafından kesilen cezaların, şirket yöneticilerin hatalarından dolayı olduğu tespit edilirse, sorumlu kişilere bu cezalar rücu edebilir.