Kartaltepe ve Bayır Mahallesinde bulunan gecekondu sahiplerine Karabük Belediyesi tarafından tapuları verildi.


 

13052015_tapudagitim_1

Karabük Belediyesi yapmış olduğu çalışma sonucunda Kartaltepe ve Bayır Mahallesinde bulunan 17 gecekondu tapusu hak sahiplerine tahsis belgelerini hiç ücret almadan tapuya dönüştürdü. Tahsis belgelerinin tapuya dönüştürülmesi nedeniyle düzenlenen törenle vatandaşlara tapularını Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili başta olmak üzere MHP İl Başkanı Burhanettin Arslan, MHP Milletvekili Adayı Durmuş Yalçın, MHP Karabük Milletvekili Ayhan Akbaş ve Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Dursun tarafından verildi.

Tapu işlemlerinin tamamlanması nedeniyle Karabük Belediyesi önünde tapu dağıtım töreni yapıldı. Tapu dağıtım töreni öncesi bir konuşma yapan Bayır Mahallesi Muhtarı Mehmet Özen; “Sözünün eri olan Belediye Başkanımız Rafet Vergili’ye, bizlere bu tapuları verdiği için mahalle sakinlerim adına teşekkür ediyorum” dedi.

13052015_tapudagitim_10Mahalle Muhtarının konuşmasından sonra törene katılanlara hitaben bir konuşma yapan Belediye Başkanı Rafet Vergili; “Belediye hizmetleri içerisinde her türlü yerel problemi çözmek önemli faktörlerden birisi. Bundan 1 yıl önce bize Belediye Başkanlığına layık gördünüz. Bizde hizmetlerimizi yapmaya devam edeceğiz. 7 Haziranda da ülkemiz ve Karabük’ümüzle ilgili bir oylama yapılacak. Bütün il, ilçe Belediye Başkanları şöyle yola çıkar, biz verilmeyen tapuları vereceğiz diye yola çıkarlar ama ben bugüne kadar Karabük Belediyesinin dışında tapu dağıtan başka bir vilayet görmedim. Çünkü Karabük Belediyesinin kapısının içerisine siyasi bir düşünce, siyasi bir ayrımcılık girmemiştir.

Hiç kimseyi siyasetiyle değerlendirmemiştir ama bütün Belediye Başkanlarının birinci maddesinin unsurlarından birisi verilmeyen tapuları vereceğiz. Biz bu tapuları verirken cebimizden para çıkmıyor ama işlemleri uzun sürüyor. 17 tapu, 6 varis gibi 2013 senesinde 60 kişiye tapu verdik 40 tane arkadaşımıza. Belki Belediye arazilerinden tapu sahibi yaptık. Belediye arsalarının üstüne ev yapılmış zamanında, onları da ev sahibi yaptık. Sadece arazinin bedellerini aldık. Bakıyoruz yine umut tacirleri çıktı ortaya başlarlar yine biz bunu yapacağız, şunu yapacağız diye. Söz verdikleri işlerin hiç birinin yapılmadığını göreceksiniz.

Ben 2009 seçimlerinde aday olduğum zaman benim tek düşüncem şuydu, biliyorsunuz bizim o tarihte seçilme ihtimali en az partilerden birisiydik. Seçilemesem de belki sizlere bir şey anlatabilirim diye yola çıktım. Cenabı Allah ta bize nasip etti. Belediye Başkanı seçildik. 1 yıl evvel bir şey anlatmak için çıktık. Bu sefer bizi çok büyük oyla seçtiniz. Bunun içinde çok teşekkür ediyorum. 7 Haziran içinde sizlere bir şeyler söylememiz gerekiyor. Biz doğruları söyleyelim büyüklerim buna göre değerlendirsin.

Bu güne kadar Karabük vilayeti her zaman merkez sağ partilerini desteklemiş bir vilayettir ve merkez sağ partilerinin şöyle bir propagandası olmuştur, ne kadar fazla oy verirseniz o kadar hizmet gelecek dediler. Karabük’te ne kadar çok oy verdiyse o kadar hizmet gelmemiştir. Bir yıl evvel cadde cadde, sokak sokak başladı bağırmaya, Rafet Vergili yalan söylüyor diye, Rafet Vergili yalancı diye. Hastaneler yıkılmayacak, hastanelerden büyük poster açtılar hastaneler kapatılmayacak diye. Seçim biter bitmez ilk işleri hastaneleri kapatmak oldu. Daha sonrada dediler ki Rafet bey 11 ay 17 gün sonra istifa edecekler diye propaganda yaptılar.

Ben buradayım . Sizler beni Karabük’e 5 yıl daha hizmet edin diye seçtiniz. Bizde bu görevi bırakıp da gidecek değiliz. İnşallah size ne söz verdiysek hepsini yerine getireceğiz. Bakıyoruz büyüklerimize, değerli büyüklerimize, Karabük’e vaatleri olan büyüklerimize, bir tane işi gerçekleştirebilmişler mi? Karabük için 12 yıldan bu tarafa Karabük’teki çocuklarından birisinin ekmek sahibi olabilmesi için bir tane ekmek kapısı açabilmiş mi? Karabük’ün göçü, geriye dönüşüyle ilgili bir tane kanun maddesi geçirebilmişler mi? Söylemiş oldukları vaatlerden bir tanesini 12 yıldan bu tarafa gerçekleştirebilmişler mi? Desinler ki biz şuraya size şu işi yaptık bizde onlara sonsuz saygı ve hürmetlerimiz olsun ama Karabük’le ilgili Karabük’ün hayati konularıyla ilgili hangi kararı aldıysak mevcut milletvekillerimizin haberi olduğu zaman mutlaka o program durduruldu. Niye, çünkü kendilerinden daha başarılı biri olmasın diye.

Benden önceki arkadaşımın da çok daha başarılı Belediye Başkanlığı yapabileceğine inanıyorum. Eğer mevcut iktidar partili milletvekilleri bu arkadaşımızı engellemeseydi. Çünkü korkuları şuydu, eğer birisi başarılı olursa onların siyasetteki kapıları kapanır, siyasetteki rantları biter. Şimdi diyecekler ki biz ne rant sağlamışız. Onlarda Allah’la kendileri arasında. Önemli olan benim için Karabük” dedi.

Konuşmalardan sonra Kartaltepe ve Bayır Mahallesi’nde bulunan 17 tapu, hak sahiplerine Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili başta olmak üzere MHP İl Başkanı Burhanettin Arslan, MHP Milletvekili Adayı Durmuş Yalçın, MHP Karabük Milletvekili Adayı Ayhan Akbaş ve Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Dursun tarafından verildi.