KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI RAFET VERGİLİ, AK PARTİ KARABÜK MERKEZ İLÇE BAŞKANI KEMAL KARADENİZ'İN, MHP MERKEZ İLÇE BAŞKANI İLE KENDİSİ HAKKINDA YAPTIĞI AÇIKLAMALARA DAHA SERT VE AĞIR CEVAP VERDİ.



RAFET VERGİLİ "BİRİNCİ GÖREVİM SAMİMİ OLMAYAN MÜSLÜMANLAR İLE MÜCADELE ETMEKTİR."


 

rafet-daha-sert-vurdu


Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, AK Parti Karabük Merkez İlçe Başkanı Kemal Karadeniz’in açıklamalarına cevap vererek, eleştirdi.

Başkan Vergili, AK Parti Karabük Merkez İlçe Başkanı Kemal Karadeniz'i din istismarcılığı ile suçlayarak, "samimi olmayan müslümanlarla mücadele etmek birinci görevim" diye konuştu.

Karadeniz'in sert açıklamalarına daha da sert cevap veren Rafet Vergili, adeta Kemal Karadeniz'i yerden yere vurarak istifaya davet etti.

Toplantının amacının AK Parti Merkez İlçe Başkanı Kemal Karadeniz’in açıklamaları olduğunu belirten Vergili, “Kendisine ahlaklı ve faziletli olması için ya kendi işine bakmasını ‘Dini istismar etmiyorum’ diyorsa da, istifa etmesi gerektiğini bildiriyorum” dedi.

Dini hiçbir zaman rant ve oy için kullanmadığını belirten Vergili, “Biz siyasi atmosferdeki seçimler içerisinde hiçbir matbaa masrafı yapmadan, farklı hediyeler dağıtmadan, sadece başörtüsü ve Yasin-i Şerif dağıtılmıştır, bu bir gerçektir. Bizim milliyetçi ve muhafazakar olduğumuzun bir göstergesidir. Cuma namazlarının arkasında belirli bir mahallede ‘Kemal Karadeniz Bey sizinle konuşacaktır’ diyerek anons yaptırılması, bundan daha büyük bir siyasi istismar yoktur. AK Parti İlçe Başkanı özelliğini kullanarak, siyasi dini kullanarak kendisi anonsunu yaptırmıştır. Bu mahallede yapmış olduğu toplantıda ki rant meselesi neydi? Bunlarında açıklanması gerekir. Ben kendisine ahlaklı ve faziletli olması için ya kendi işine bakmasını ‘Dini istismar etmiyorum’ diyorsa da istifa etmesi gerektiğini bildiriyorum. Biz dini kullanarak din istismarcılığı yaparak hiçbir zaman siyaset yapmadık, hizmet yapmadık. Kendileri, bizden önceki 5 yıllık dönem içerisinde AK Partili belediye başkanı arkadaşımızın zamanında yapılmayan hizmetleri şuanda biz yaptığımızdan dolayı, bütün camilere sıcak su sistemini taktığımızdan dolayı din istismarcılığından suçlayabilirler. Bugüne kadar ‘Rafet Vergili şu camide Cuma namazı kılacaktır’ diye mesaj çekildiyse o zaman bizi din istismarcılığı ile suçlasınlar. Bundan bir hafta önce ‘Falan milletvekilimiz falan camide cuma namazı kılacaktır’ diye bütün Karabük kamuoyuna mesaj çekildiği tarafımızca bilinmektedir. Din istismarcılığı bu mudur? Yoksa camilere yapılan sıcak su sistemleri midir?” dedi.

Samimi ve ihlaslı Müslümanlarla hiçbir sorunları olmadığını kaydeden Vergili, “Biz özür dilemiş isek samimi Müslümanlardan özür diledik. Sözlerimizin tamamen arkasındayız, biz ihlaslı, samimi Müslümanlarla her zaman beraberiz. Milliyetçi ve muhafazakar tarafımız bunu gerektirmektedir. Bizim samimi Müslümanlarla hiçbir zaman çelişkimiz olmayacak, dini kullananlara karşı mücadelemiz devam edecektir. Benim birinci görevim samimi olmayan Müslümanlara karşı mücadele etmektir. Bizim hiçbir cemaat ile dini olguyla hiçbir meselemiz yoktur. Ancak dini kullanıp, kendi rantları peşinde olanlara mutlak bunların hesabını soracağız” diye konuştu.

50 MİLYON TL’LİK MEGA PROJE
Göreve geldiklerinde belediyenin borcunun 61 milyon TL olduğunu, şuanda 51 milyon TL’lik borç olduğunu belirten Vergili, şunları söyledi:

“Bugüne kadar Karabük Belediyesi maaşları bir gün geç ödediyse bunu konuşacaklar. Biz görevi devraldığımızda borç 61 milyon TL’ydi, şuanda 51 milyon TL borcumuz var. 51 milyon TL’lik borç Karabük Belediyesi için bir borç değildir. Bizim ortaya çıkarmış olduğumuz varlıkların toplamı bugün 100 milyonun üzerindedir. Biz ne yaptığımızı, hesabımızı kitabımızı biliyoruz. Bizim şuan yapacağımız bir mega projemiz var, çalışmaları yapılıyor, toplam maliyeti 50 milyon TL’nin üzerinde olacaktır. Belediyelerin mülklerinin olmasından daha büyük bir yanlış yoktur, iyi amaçla kullanılırsa iyidir, amaçları istismar edilirse bana göre kötüdür. Ben şahsi menfaatlerimle ilgili hiçbir şey yapmadım. Ben oy veya rant için camiye gitmedim.”

“REKOR OY ALACAĞIZ”
MHP olarak Karabük’te rekor oy alacaklarını belirten Vergili, konuşmasını şöyle tamamladı:

“MHP, benim belediye başkanlığı adaylığımla, benim dışımdaki başka bir adayla Türkiye’de rekor seviyede oy alacağına inanıyorum. Şu anda bizim Karabük’te rakibimiz yoktur, bölgede de çok etkin bir siyaset yapacağımızı, Zonguldak, Bartın, Kastamonu ve Çankırı’da çok etkin olacağımızın düşüncesindeyim. Onlar bir panik içerisinde ilkokul çocukları gibi basit bir broşürle insanları idare edebileceklerini zannediyorlar. Karabük halkı bu yapılan hizmetlere karşı hiçbir zaman istismarcı olmayacağına eminiz.”