hastane-vergili



KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI RAFET VERGİLİ, ESKİ HASTANENİN KAPATILACAĞINI VE BAYIR MAHALLENİN BİTİRİLECEĞİNİ İDDİA ETTİ


 


VERGİLİ "HASTANENİN SEÇİMLERDEN SONRA KAPATILACAĞINA DAİR ELİMDE RESMİ EVRAK VAR"


 

"AKP İKTİDARI BAYIR MAHALLE HALKINI KANDIRIYORLAR"


 



 

Karabük Belediye Başkanı ve MHP Karabük Belediye Başkan Adayı Rafet Vergili Şirinevler’de yapılan yeni hastanenin hizmet vermeye başlaması ile birlikte Bayır Mahalle’de bulunan hastanenin nasıl değerlendireceği konusunda net açıklama yapılmamasına tepki gösterdi.

Seçim çalışmaları çerçevesinde Bayır Mahalle sakinleri ile bir araya gelen Rafet Vergili, bu mahallede bulunan hastanenin boşaltılması sonucunda etrafında bulunan ev sahiplerinin ve esnafların ekonomik sıkıntıya düşeceğini söyledi.

“NE OLACAĞI KONUSUNDA AÇIKLAMA YAPILMIYOR”
Şirinevler Devlet Hastanesinin hizmet vermeye başlaması ile boşaltılmaya başlanan hastanenin nasıl değerlendirileceği konusunda net açıklamalar yapılmadığını belirten Başkan Vergili şöyle konuştu;

“Şirinevler’de ki Devlet Hastanesi yapıldı, biz mevcut hastane binası ne olacak nasıl değerlendirilecek diye soruyoruz fakat onlar kesin bir cevap vermeden konuyu geçiştiriyorlar. Hemen başlıyor hal olmamış, mezbahane olmamış, dolmuş durakları olmamış, yok meydan olmamış, yok yürüyen merdivenler olmamış diyorlar. Ama hastane yıkılacak mı yıkılmayacak mı cevap vermezler. Ama böyle dönemlerde insanların gözünün içine baka baka yalan söylüyorlar bir oy için. Benim gittiğim mahallelerde biz şunu istiyoruz, bunu istiyoruz diyorlar. Tabiî ki siyasetçiden bir şeyler isteyince olmaz demezler. Biz şimdiye kadar yapamayacağımız bir konuda söz vermedik ve hiç kimseyi kandırmadık. Ama onlar insanların gözünün içine baka baka yalan söylüyorlar. Şu anda tüm kurumlar onlara çalışıyor. Onlara verilmemesi gereken bilgiler ve dokümanlar veriliyor. Bu kağıtlarla siyaset yapıyorlar. Yok hastane boşaltılmayacakmış. Bakın hastanenin boşaltılması ile ilgili şu anda hastanede bulunan birimlere yazılar yazılıyor boşaltılması konusunda. Ben demiyorum bunu boşaltılması ile ilgili yazılar yazıdan okudum size. Karabük’te bulunan yüz bin kişinin gözünün içine baka baka yalan söylüyorlar. Şunu söylemeleri gerekiyor, ben bu hastaneyi boşaltıyorum tek bir bölgeye taşıyorum. Ama şu anda bulunan mevcut hastaneni içersine şu birimi taşıyacağım veyahut şu üniteyi taşıyacağım ve burada bulunan halkı ve esnafı mağdur etmeyeceğim dersin. Önce bunun programı yapılır, bunu Karabüklülere söylersin ve koskoca bir mahalleye bu konu ile ilgili yalan söylemezsin. Eğer şu anda buradaki evler 100 bin TL yapıyorsa bu hastane buradan gidersen 50 bin TL yapmaz. Burada iş yapan esnaflarım iş yapamaz hale gelirler. Arsa fiyatları olabildiğince düşer. Ekonomi dibe vurur. Bu hastane taşınırken burada gelir ve gider durumunun hesaplanması gerekirdi.”

hst-vrglBU HASTANE NE OLACAK?
Bayır Mahallede bulunacak olan hastanenin ne olacağı konusunun bilinmediğini belirten Karabük Belediye Başkanı ve MHP Karabük Belediye Başkan Adayı Rafet Vergili “Bir televizyon konuşmasında o kadar güzel yalan söylüyorlar ki buda nerden çıktı diyorlar. Onların tek işi var her seçim zamanlarında piyasaya çıkıp insanları aldatmak. Bir tane oy alabilmek için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından geçtiğimiz Cuma günü 77 kişiye yardım yaptılar. Kimlere verdiklerini çıksınlar açıklasınlar. Her konuşmaları oy pazarlığında. Her yaptıkları hareket yapmacık. Ne olacak şimdi bu hastane? Hemen 10 gün içerisinde çözüm bulurlar.” Dedi.

YAPTIKLARIMIZI SAYAMAZLAR
Tekrar aday olduktan sonra dört yeni proje açıkladıklarını belirten Başkan Vergili “Bu dönem dört tane proje daha açıkladık, nasıl geçen dönem vermiş olduğumuz sözleri yerine getirdik ve sizleri mahcup etmedik. İnşallah tekrar göreve gelirsek aynı şeklide kimsenin yüzünü kara çıkartmayacağız. Sizlerin duaları ve desteği ile Karabük’ü inşa etmeye devam edeceğiz. Bunlar bizim beş yılda yaptığımız işleri saymaya yetişemezler” dedi.