BELEDİYE BAŞKANI VERGİLİ’DEN AK PARTİ İL BAŞKANI AYAR’A CEVAP


 

KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI RAFET VERGİLİ “BELEDİYE BAŞKANINI UMURSAMAYAN BİR SİYASİ PARTİ İL BAŞKANI HALKI NASIL UMURSAYACAK”


 

“CİDDİYE ALINACAK BİR İL BAŞKANI BİLE DEĞİL”


 

vergili-ayar-1


Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, ‘Varsa engellenen işleri çıksın açıklasın. Belediye Başkanın açıklamalarını umursamıyorum’ diye açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Ömer Ayar’a, cevap vererek, “Belediye başkanını umursamayan bir siyasi parti il başkanı halkı nasıl umursayacak?” dedi.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, AK Parti İl Başkanı Ömer Ayar’ın kendisi ile ilgili açıklamalarına cevap verdi.

"Bir İl Başkanı, Belediye Başkanını umursamıyorsa ona bu şikayetleri dile getirmenin ne faydası olacak" diyen Başkan Vergili, “Belediye başkanını umursamayan bir siyasi parti il başkanı halkı nasıl umursayacak. Belediye başkanın şikayetlerini nasıl umursayacak. Yaptıkları siyaset bu, hiç kimseyi umursamamak, herkesin üstünde olmak, tepeden bakmak, bir problem olduğu zaman bile başka makamlara çözdürmeye çalışmak. Onların yapmış olduğu siyaset bu kadar. Umursamadığı zaman kendi kaybedecektir. Koskoca bir il Başkanı Eğer bir belediye başkanını umursamadıktan sonra söylediklerini dikkate almadıktan sonra, ne yapalım. Zaten her çıkış tarzları bu olduktan sonra ne söylenebilir ki. Ciddiye alınacak bir il başkanı bile değil ki. Onun vereceği cevaplar söyleyeceği lafları tatmin etmez ki. Ömer Ayar bey yaklaşık 6 yıldır İl Başkanı ve yapmış olduğu işleri ve siyasi başarılı göstersin. Milletvekili seçimlerinde gösterilen başarılı buradaki il teşkilatının mı başarısı. Burada Mehmet Ali Şahin’in beyin isminin ağırlığı olmasaydı milletvekili seçimlerinde bu kadar başarılı olmalarına imkan var mıydı. Şahısların başarısını kendilerine mal etmeye çalışıyorlar. Onu umursamazlar, bunu umursamazlar. Bir şey olduğu zaman en büyük gerekçeleri bu sehven ve istemeyerek yapılmıştır. Bizim bundan haberimiz yoktur. Onların Karabük’te yaptıkları siyaset budur. Bunun dışında hiçbir siyaset yoktur. Hata yaptıklarında sehven diyorlar, hata hatadır. Özel idarenin arabası ile kumanya dağıtıyorsun, parti Kadın kolları üyelerin ile birlikte. Vatandaşın nüfus cüzdanını alıp kayıt yapıyorsun. İşine gelmeyince bizim bundan haberimiz yok diyorsun. Senin nasıl haberin olmuyor. İl Başkanı olarak Karabük’le ilgili, partisiyle teşkilatı ile, belediyenin yapmış olduğu işler ile ilgili, sıkıntıları ile ilgili yapılanlardan ne zaman haberi oldu, hiçbir zaman haberi olmaz ki, Devlet bir yere temel atıyorsa koşa koşa giderler. Başka ne yaparlar. Tüm siyasi partiler için söylüyorum, KarabüK’te bir il teşkilatının görevi toplumun belirli kesimlerini bir araya getirerek kenti hayrına olacak işlerde toplumu tetiklemektir. Bugüne kadar var mı bir çalışma, şovun dışında. Karabük’te AK Parti teşkilatı deyince sadece üyelerine mi hitap ediyor olacak demek. Tüm kesime hitap ediyor olması lazım” dedi.

Yaptıkları işleri siyaset zamanı söyleyeceklerini de anlatan Vergili, “Burada Mehmet Ali Şahin beyi ayırıyorum. Karabük’ün hayrına olmayan bir işle ilgili hiç konuştuğunu ben görmedim. Karabük’ün hayrına olacak bir işte siyasi söylemini de duymadım. Ama diğerleri için bunu söyleyemem. Diğerlerinin şahitli ispatlı neler yaptıklarını siyaset zamanı tabii söyleyeceğim, oda benim hakkım. Bu argüman siyaset zamanı kullanılacak şahitli ispatlı. Onlar şimdi otursun baksın biz ne yapıyoruz, nerede eksiklik yapıyoruz. Niye Karabük’ün hayrına olacak işlerde biz hep beraber çalışmıyoruz diye. Ben ne söylemişsem arkasındayım. Söylediğim her lafın arkasındayız hiçbirisinde de geriye çekilmiyorum. Karabük’ün hayrına olacak işlerde AK Parti’nin de CHP’nin de yanın olduk” diye konuştu.