-     AK PARTİ KARABÜK MİLLETVEKİLİ OSMAN KAHVECİ:


 

-     “AK PARTİ İKTİDARI DÖNEMİNDE FAİZ LOBİSİNİN KAYBETTİĞİ PARA 640 MİLYAR DOLAR”



-     “KOÇ ÜNİVERSİTESİ’NE VERİLEN ALANDA 35 BİN ADET AĞAÇ KESİLDİ, NEREDEYDİ O ZAMAN BU ÇEVRECİLER? KİMSEDEN SES ÇIKMADI”



-     “HEPİMİZ ŞAHİT OLDUK; ‘BİRKAÇ KİŞİ ÖLSE NE OLURDU’ DİYORLAR. ÖLÜMLERDEN MEDET UMACAK KADAR ACİZLER”


 

kahvaci-verdi-veristirdi

AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Gezi Parkı eylemlerinin iç ve dış mihrakların oyunu olduğunu söyledi. Kahveci, AK Parti iktidarında faiz lobisinin 640 milyar dolar kaybettiğini aktardı.


AK Parti İlçe Danışma Meclisi Toplantısı, Safranbolu Belediyesi SAKEM Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya; AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, AK Parti Karabük İl Başkanı Ömer Ayar, ilçe başkanları, belde başkanları ve çok sayıda partili katıldı.


İl Başkanı Ömer Ayar yaptığı konuşmada, “Bizler bu memlekete, Türkiye’ye gönül vermiş insanlarız. 2001’de batmış bir Türkiye’den 2013’te gözleri kamaştıracak bir Türkiye’ye ulaşmasında bu teşkilatların emeğini yadsımak mümkün değil. 2001’e kadar ne yazık ki, Türkiye üzerinde birçok oyun oynanmış, 2001’de batmış bir Türkiye konumuna gelmişiz. 2001’in hemen akabinde Türkiye, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, onun kurduğu hükümetle her konuda ciddi mesafeler kat etmiş ve Türkiye’yi resmen şahlandırmıştır. 2001 öncesinde Türkiye üzerinde birçok oyunlar oynayan güçler, lobiler, kişiler ve taraflar yine bu dönemde de aynı oyunu oynamaya gayret ettiler. Bir fark vardı, bunu kendileri de göremediler, kimse de göremedi. Biz biliyorduk, biz çok iyi farkındaydık, hem hükümetimiz hem liderimiz olan Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan adam gibi adamdı, dimdik bir insandı. Kendisini memleketine, milletine adamış bir insandı. Dik duran, eğilmeyen ve en nihayetinde ‘Biz kefenimizi giyip bu yola çıktık’ diyecek kadar samimiyete sahip bir liderdi. Bu liderin bu duruşu sayesinde, Türkiye’de birçok defa oynanan oyunlar bu sefer de oynanmaya çalışılmış, ama onların adına ne yazık ki başarıya ulaşmamıştır” ifadelerini kullandı.


Türkiye'de 10 yıl içerisinde 2 milyar 800 milyon ağaç dikildiğini kaydeden AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci ise, “Son günlerde gerek Türkiye’yi gerekse de parlamentoyu yoğun bir şekilde meşgul eden, birçoğumuzu da üzen bir Gezi Parkı olayı ile birlikte ateşlenen kargaşa çıkarma olayını hep birlikte görüyoruz. Büyüyen ve gelişen Türkiye'de ne oldu da, birileri düğmeye bastı. Gezi Parkı olayı orada bir yaya kaldırımının; 8 metre genişliğinde, 80 metre uzunluğunda, 300 metrekarelik bir alandaki 11 tane ağacın sökülmesi. Masumane istek bu. Benim de genel müdürlük yaptığım 10 yıl içerisinde Türkiye’ye dikilen fidan miktarı 2 milyar 800 milyon. Yıla bölerseniz yılda 280 milyon adet ağaç dikilmiş. Cumhuriyet tarihinden bu yana 60-70 yılda dikilmeyen ağaç 10 yılda dikilmiş. Asıl biziz doğayı seven, çevreye duyarlı olan. Ama bunları göremediler. Aynı mantık, aynı zihniyet, İstanbul’da Koç Üniversitesi’ne verilen alanda 35 bin adet ağaç kesildi. Neredeydi o zaman bu çevreciler? Kimseden ses çıkmadı o zaman. 35 bin ağaç kesilirken ses çıkarmayanlar, 11 tane ağacı bahane ederek niyetlerini açıkça ortaya koydular. Niyetleri üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek. Mayıs ayında gerçekten AK Parti iktidarının da, Cumhuriyet tarihinin de en önemli bir ayını yaşadık. Havaalanının ihalesi 30 milyar dolar, Balkanlar'da kurulmuş bir ülkenin bütçesi 30 milyar dolar değil. Havaalanı en büyük ses getiren işlerden bir tanesi, çünkü Avrupa’nın en büyük havaalanı Frankfurt havaalanıdır. Bütün taşımalar oradan Uzak Doğu ülkelerine gidiyor, orası bir istasyon. Türkiye, Frankfurt havaalanına karşı aynı büyüklükte, ondan daha modern havaalanı istiyor. Havaalanı taşımacılığında Türkiye artık ilk üçlerde. Böyle bir havaalanı açılmakla birlikte yılda 100 milyon kişinin taşınması hedefleniyor. Buraya devletin kasasından para harcanmıyor, aksine para geliyor, çünkü yap işlet ile yapılıyor. Bunu yapanlar da Türk firmalar” diye konuştu.

"FAİZ LOBİSİ KAYBETTİ"
AK Parti iktidarı döneminde faiz lobisinin 640 milyar dolar para kaybettiğini belirten Kahveci, şunları söyledi;


“IMF’ye borç bitti. Yıllarca IMF’den borç alan, IMF’nin kapısında el avuç açan Türkiye artık IMF’ye borç verir ülke konumuna geldi. Üçüncü boğaz köprüsü; iki tane boğaz köprüsü var ama demir yolu taşımacılığı, aynı zamanda boğaz köprüsünün üzerinden hızlı trenler de gidecek. Boğaz altından geçildi. Şu anda bitti, bazı iş makineleri falan oradan taşınıyor. Bir başka proje ise körfez geçişiydi. İzmit Körfezi'nden İzmir’e kadar 6 saat olan yol 3 saate düşürüldü. Bunu yine Türk firmaları yapıyor. Mayıs ayı AK Parti iktidarı döneminde de, Cumhuriyet döneminde de en büyük ekonomik gelişmelere sahne olan aydı. İşte böylesi bir süreçte Türkiye hızla büyürken, birileri korkmaya başladılar. Batı’yı kudurtan tablo; 2013 yılının ilk çeyreğinde Türkiye yüzde 3 büyümüş, Almanya yüzde 0.1, Fransa -0.2, İngiltere 0.3, ABD 0.6, yani bütün gelişmiş ülkelerde büyüme durmuş Türkiye onlardan beş kat daha büyümüş. Türkiye’deki bu gelişmelerden birileri rahatsızlık duymuş. Büyüyen Türkiye, bölgesinde büyük bir güç. Artık lider ülkeler dediğimiz ülkeler saymaya başladı, aşağıdan birisi geliyor, onlar yerinde sayıyor. Türkiye’nin ayağına çelme takmak adına, terör olayları da bunlardan bir tanesiydi. Sadece teröre harcadığımız 30 yıldaki para 400 milyar dolar. Terör olayları bitince Türkiye artık gücünü, enerjisini büyümeye ve kalkınmaya verdi. Başta faiz lobisi olmak üzere birleri bu gelişmelerden rahatsız oldu. 10 yıl AK Parti iktidarı döneminde faiz lobisinin kaybettiği para 640 milyar dolar. 640 milyar dolar faiz lobisine değil, tefecilere değil, millete döndü.”

20130622AW000401_02"SOSYAL DEVLET MODELİNİ UYGULAYAN İKİ ÜLKE VAR"
Dünyada sosyal devlet modelinin tartışıldığını belirten Kahveci, sosyal devlet modelini uygulayan dünyada iki ülke olduğunu belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü;


“Şu anda dünyada sosyal devlet sistemi tartışılıyor, bilim adamları sosyal devlette bir model arıyorlar. Sosyal devlet, milli gelirden orta ve dar gelirlilerin daha fazla pay alması demektir. Sosyal devlet modelini en iyi uygulayan iki tane ülke var dünyada; Türkiye ve Brezilya. Bu ülkeler yoksul ve dışlanmış insanlara karşı merkezi bütçeden en çok kaynak aktaran ülkeler. Bu iki ülke hızlı bir şekilde büyümeye giderken, yerinde sayan gelişmiş ülkeler atağa kalkıyor. Türkiye’deki olayların aynısı, aynı kişiler tarafından Brezilya’da oynanıyor. Oralarda da yakmalar, yıkmalar devam ediyor. Böylesi bir süreçte 11 tane ağacı bahane ederek Türkiye’yi neredeyse savaş alanına çevirmeye çalıştılar.”

"ADNAN MENDERES ASILIRKEN NEDEN DURMADILAR?"
'Duran adamlarla ilgili de açıklama yapan Kahveci, “Dik duruyorlar onlar, neden tankların önünde durmadılar? Neden Adnan Menderes asılırken durmadılar? Durmak o kadar kolay değil, ama onlar duracaklar biz durmayacağız ve yola devam edeceğiz. Maalesef yaktılar, yıktılar 100 milyonun üzerinde bir zarar. Kimden çıkacak bu zarar? Hepimizden... Bu milletin polisine bir düşmana saldırır gibi saldırdılar. 3 vatandaşımız hayatını kaybetti, bir baş komiserimiz şehit oldu. Hepimiz şahit olduk; ‘birkaç kişi ölse ne olurdu’ diyorlar. Ölümlerden medet umacak kadar aciz ve şerefsizler. Sokaklarda onların olduğu hattan geçen araçlar, şoförler kornaya basmadılar da onları neredeyse linç ediyorlardı. Mitinglerde şu pankartı gördüm bir kadın; ‘Kocam çapulculardan, ben çapulcu olmayacağım’, bir başka pankartta da yeni nesil şunu yazmış; ‘Dedem Menderes’i koruyamadı, astılar. Babam Özal’ı koruyamadı, zehirlediler. Ben Tayyip Erdoğan’ı yedirtmeyeceğim’ yazmış. Millet artık Tayyip Erdoğan’ı yedirtmeyecek. İstatistiklerde ‘kim bunlar, bu sokaktakiler kim?’ diye soruldu. 5 bin kişinin üzerinde anket yapıldığında yüzde 76’sı Cumhuriyet Halk Partili, yüzde 16’sı BDP’li, ötekiler Komünist Partisi, İşçi Partisi gibi. Ankara’da, ABD Büyükelçiliğini bombalayıp orada güvenlik güçlerimizi şehit eden kişi o zaman teröristti, aynı adam şimdi sokakta, aynı örgüt özgürlükçü diyorlar, çevreci diyorlar. Bu olay sadece Türkiye’nin içinden değil, iç ve dış mihrakların organize ettiği bir olay” dedi.