KARABÜK BELEDİYESİNİN YEŞİLMAHALLE’DEKİ BİNASINI VALİLİĞE VEREBİLECEĞİNİ BELİRTEN BAŞKAN VERGİLİ “BEDELSİZ VERMEYE HAZIRIZ” DEDİ


 

vergili-belediye-bina

2008 Yılında dönemin Belediye Başkanı Hüseyin Erer tarafından  yeni Belediye binası olarak yapılan, fakat Rafet Vergili’nin seçilmesi ile boş kalan bina Üniversite’ye verilmişti.

Başkan Rafet Vergili tarafından Karabük Üniversitesine Tıp Fakültesi olarak kullanılması için 10 yıllığına kullanım hakkı verilen binayı, Üniversite geçtiğimiz günlerde Karabük Belediyesine geri iade etmişti.

Başkan Rafet Vergili, yeni binanın Karabük Valilik Binası için uygun olabileceğini belirterek “Valilik binasının bilindiği gibi depreme dayanıklı olmadığı yönünde raporu var ve yıkılma kararı çıkmıştı. Fakat yıllardır yıkım kararı uygulanmıyor. Yeşil Mahalle’de bulunan binamız atıl bir halde duruyor. Bu binanın Valilik binası olarak kullanılması gayet uygun olacaktır diye düşünüyoruz. Eğer Sayın Valimiz de uygun görürse, binayı bedelsiz olarak vermeye hazırız. Mevcut Valilik binasını da yıkıp, yerine Karabük’ü betimleyecek Çelik cami yapabiliriz.” Dedi.

Birçok konuda engellendiği gibi, bu konuda da engellenmek istenildiğini vurgulayan Rafet Vergili “Valilik binası dayanıklı bir bina değil. Gelin Belediyenin bu modern binasını Valilik binası yapalım, Valiliğin eski binasının olduğu yere de Çelik Camiyi yapalım diyorum ama birileri bu hizmeti yapmamızı istemiyor.” Diye konuştu.