VALİ İZZETTİN KÜÇÜK KARABÜK'TE YAPILAN ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİLER VERDİ


 

20130725AW000888_01

Karabük Valisi İzzetin Küçük, Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadyumu başta olmak üzere diğer çalışmalarla ilgili olarak gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Karabük Valisi İzzettin Küçük, Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadyumu başta olmak üzere; Kültür Merkezi, Kapalı Spor Salonu, Gençlik Merkezi, Olimpik Yüzme Havuzu, yarım kalan İl Emniyet Müdürlüğü inşaatı, Milli Eğitim Müdürlüğü inşaatı, Safranbolu’da yanan çöplük, Karabük Üniversitesi bünyesinde kurulan Sivil Havacılık Yüksek Okulu, Öğrenci Yurtları, OSB, Akıllı Kavşak ve Eskipazar Hadrianapolis Antik Kenti ile ilgili açıklamalarda bulundu. İlk olarak geciken Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadyumunda yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Vali İzzettin Küçük, Müteahhidin 15 Eylül’den itibaren teslim etmek için söz verdiğini belirtti.

Vali Küçük “Müteahhit bana söz verdi. 15 Eylül’den itibaren orayı size teslim edeceğim diye. Belki iki maçtan sonra orada oynayacağız. Müteahhidin bana verdiği söz bu. Çok zorladı tarihi biraz daha ileri almak için. ‘Bütün gücümle çalışıyorum 15 Eylül’de vereceğim’ dedi” diye konuştu.

Kültür Merkezinin Yılbaşına teslim alınacağını belirten Vali İzzetin Küçük, “2 bin 500 kişilik Kapalı Spor Salonu artık ihale aşamasında, onu yapıyorlar. Gençlik Merkezi ihale sürecinde Ağustos’ta ihale ediliyor. Yüzme Havuzu için bana müteahhit söz verdi. Eylül ayı içinde teslim edecek. Eylül’ün başı mı sonu mu bilmiyorum söz almadım ama Eylül ayı içersinde burayı bana teslim edeceğine dair garanti verdi. Yarım kalan İl Emniyet Müdürlüğü binası Salı günü ihale edilecek. Milli Eğitim Müdürlüğü inşaatında sıkıntım var, çözmeye çalışıyorum, henüz şu oldu, bu oldu diyemiyorum. Şimdi bir işi tavsiye etmek kolay, hadi ettik, bu bana dava açsa bu bir süreç altı ay durur, ondan sonra yeni ihale yapacağım, şunu yapacağım, bunu yapacağım. Ben İlimi düşünüyorum, her attığım adımda bu işin benim Karabük’üme maliyeti nedir? Soru o. Orada işi yürüteceğime inanıyorum. Ama tavsiye gerekiyorsa da ederiz. Orada Müteahhitle görüşüyorum, ama Emniyet binası Salı günü ihale ediliyor” dedi.

“ÇÖPLÜK SORUNU EKİM AYINDA KÖKTEN ÇÖZÜLECEK”
Yanan Safranbolu çöplüğü ile ilgili de sorulan soruları cevaplayan Vali İzzettin Küçük, şunları söyledi;

“Yaz aylarında o çöplük yanıyor Belediye söndürdü herhalde Katı Atık Bertaraf Tesisi yapımı devam ediyor. İnşallah Ekim ayında teslim alıyoruz. Onu bekleyeceğiz. Kimseye bir şey diyemiyorum, Belediyeye desek ne diyeceğiz, Karabük Belediyesine veya Safranbolu Belediyesine, tedbirleri alın, yangına mahal vermeyin diye yazıyoruz ediyoruz ama, şehrin içinde çöplük olur mu soru bu. Onu oradan kaldıracağız Ekim ayı içinde, sorun kökten çözülmüş olacak.”

SİVİL HAVACILIK YÜKSEKOKULU KURULMASI
Karabük Üniversitesi bünyesinde Sivil Havacılık Yüksekokulu kurulmasına ilişkin kararın 24 Temmuz 2013 tarihli ve 28717 sayılı Resmî Gazete ‘de yayınlanarak yürürlüğe girmesini de değerlendiren Vali İzzettin Küçük, şöyle devam etti;

“Rektörümüzü ben tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum. Lütfen yanlış anlaşılmasın, 1.5 kilometre boyunda bir havaalanı öyle bir şey değil. Yani normal küçük uçakların inip kalkabileceği bir havaalanı hadise budur. Normal 50-100 kişilik uçakların kalkacağı pistlerin uzunluğu 2 kilometreden başlıyor. Bu bakımdan bu bizim için iyi bir kazanımdır. Rektörümüz çok güzel bir iş başarmıştır. Hiç olmamasından iyidir, büyük bir kazanımdır.”

ÖĞRENCİ YURTLARI
Yapılacak olan Öğrenci Yurtları ile ilgili de konuşan Vali Küçük, “Safranbolu Tokatlı’ya öğrenci yurdunu yapıyoruz, şuan ihale aşamasında. Bunun haricinde üniversitemizin az ilerisinde ormana ait bir arsaya bin kişilik bir yurt yapımı için çalışmalarımız devam ediyor. Şuan için arazinin tahsisini bekliyoruz. Daha sonra ihale şamasına gelecek” dedi.

“OSB’DE YER İÇİN TALEPLER VAR”
Pek çok firmanın Organize Sanayi Bölgesinden taleplerinin olduğunu ifade eden Vali Küçük, “Bunları değerlendiriyoruz. Gerekli altyapı çalışmaları için biz ödeneklerimizi istedik. Ancak biz firmalara tahsisi şimdiden başlatıyoruz. Onlar gelip tahsislerini alabilirler” diye konuştu.

AKILLI KAVŞAK
Kastamonu yol ayrımında bulunan akıllı kavşakla ilgili proje çalışmaları devam ettiğini belirten Vali Küçük, “En kısa sürede oranın yapımına başlanacaktır. Bildiğiniz gibi daha önce iki değişik proje yapılmıştı fakat istenilen verim alınamamıştı. Şuan yeni proje çizim çalışmaları devam ediyor” dedi.


Eskipazar Hadrianapolis Antika Kenti ile ilgili de açıklama yapan Vali Küçük, konuşmasını şöyle tamamladı;

“Hadrianapolis’in ihalesi yapılmıştı. Orası artık Karabük turizmine kazandırılacaktır. Sıkıntılar çözüldü ve ihalesi gerçekleştirildi. Bunun yanında 3 Ağustos tarihinde Ovacık Karagöl projesi ihale ediliyor. 9 Ağustos tarihinde ise kanyondaki şelale ve mağara cafe ihalesi gerçekleştirilecek. Turizm alanında daha başka ihalelerimiz olacak. Onları da daha sonra sizlerle paylaşacağız.”