Karabük Valisi Orhan Alimoğlu Cemaller Köyünde faaliyet gösteren Safgül Kültür Mantarı üretim tesisini ziyaret etti.


 

20140912AW191167_01Kültür Mantarı Üretim Tesisini gezen Vali Orhan Alimoğlu’na Genel Müdür İsmail Öztürk ve Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Ünal kültür mantarı toprağının serilmesinden toplanmasına kadar geçen aşamalar ve paketlenme sistemi hakkında bilgiler verdiler.

Kentte yıllardır hayvancılık ve süt ürünleri üretim ve pazarlama faaliyetinde bulunan Safgül firması, kültür mantarı üretim tesisi ile bölgeye hitap ediyor. Bölgede tek olan böyle bir yatırımı gerçekleştiren firma yetkilileri İsmail Öztürk ve Ramazan Ünal’a teşekkür eden Vali Orhan Alimoğlu “Bu tür işletmeleri gördükçe mutlu oluyoruz. Geçenlerde Keçi Çiftliği kuran bir vatandaşımızı ziyaret etmiştik, orada da belirttiğimiz gibi ülkemizin güçlü bir ekonomiye sahip olabilmesi için tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin artması gerekir. İnsanlarımızın yeniden köylerine dönerek kendi bağ, bahçelerinde, kendi işlerinin patronu olması gerekir.” dedi.

Ziyarette Vali Orhan Alimoğlu’na Ovacık Kaymakamı Bahattin Çelik, İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Çetin, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cemalettin Çataklı, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Kaplan eşlik etti.