20131113AW000685_03KARABÜK VALİSİ İZZETTİN KÜÇÜK


“KARABÜK’ÜN EĞİTİMDE TÜRKİYE’NİN EN BAŞARILI İLLERİNDEN BİRİSİ”


SINIFLARIMIZDAKİ ÖĞRENCİ SAYILARI TÜRKİYE ORTALAMASININ ALTINDADIR”


 

Karabük Valisi İzzettin Küçük, Karabük’ün eğitimde Türkiye’nin en başarılı illerinden birisi olduğunu belirterek “Sınıflarımızdaki öğrenci sayıları Türkiye ortalamasının altındadır” dedi.

Vali İzzettin Küçük, eğitimdeki bu başarının artarak devam etmesi için geçtiğimiz haftalarda İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar ile birlikte başlattığı okul gezilerine devam ediyor.

Bugün ilk olarak 5000 Evler Mevlana İmam-Hatip Ortaokulunu ziyaret eden Vali İzzettin Küçük ve İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar daha sonra 5000 Evler Mimar Sinan Ortaokulunu ziyaret ettiler. Okullarda öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılanan Vali İzzettin Küçük sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet ettikten sonra, öğrenci velileri ve Okul Aile Birliği üyeleriyle bir araya gelerek talep ve istekleri dinliyor.

Okul ziyaretleri sonrası bir değerlendirme yapan Vali İzzettin Küçük, eğitimde Türkiye’de en başarılı illerden birisinin Karabük olduğunu belirterek, “Bu başarının artarak devam etmesi için İl Milli Eğitim Müdürümüzle birlikte okullarımızı gezerek eksiklikleri yerinde görüyor ve ihtiyaçları belirliyoruz. Genel olarak ziyaretlerimizde okullarımızda gördüğümüz durum iyi. Okullarımız son derece tertipli, düzenli ve temiz. Elbette ufak tefek eksiklikler olacaktır, bunların giderilmesi huşunda gerekenler yapılıyor. Ailelerimiz çocuklarıyla yakından ilgileniyor. Çocuklarımız tertemiz, pırıl pırıl okullarına geliyor. Aileler çocuklarını el üstünde tutuyorlar, güzel bir eğitim almaları için çaba harcıyorlar. Okul ziyaretlerimizde bunu gördüm ve bundan çok memnun oldum. Okul ziyaretlerimize, merkez ve fırsat buldukça ilçelerimizde devam edeceğiz. Ziyaretlerimiz sadece tek taraflı olmuyor. Çocuklarımız da ziyaretlerde İl Milli Eğitim Müdürlerini, Valilerini görüyorlar ve bu durumdan mutlu oluyorlar. Ziyaretlerimizin onlar için güzel bir anı olarak kaldığını düşünüyorum. Çünkü onlarla sohbet etme imkanı buluyoruz. Onlara bu anlamda moral oluyor” dedi.

20131113AW000685_01‘EKSİKLİKLERİ GİDERİYORUZ’
Okulların genel olarak önemli eksiklikleri olmadığının altını çizen Vali Küçük, 12 yıllık zorunlu eğitime geçilmesiyle yaşanan ve zamanla çözüme kavuşacak olan bir takım sorunlar olduğunu da ifade ederek “Ziyaretlerimizde okullarımızda eksikliklerden ziyade, 12 yıllık zorunlu eğitime geçilmesiyle ile birlikte yaşanan bazı sorunlar var. Bu da zaman isteyen bir konu, bunun dışında ciddi bir eksikliğimiz yok. Okullarımızda öğretmen kadrolarımız tam. Hizmetli eksiklikleri, İŞKUR vasıtasıyla alınan 500 personelin göreve başlamasıyla bu sorun kökünden çözülmüştür. Okullarımızın fiziki durumları bazı eksiklikler olmasına karşın genel olarak iyi. Sınıflarımızdaki öğrenci sayıları Türkiye ortalamasının altında yer alıyor. Bu durum öğretmenin öğrencileriyle daha çok ilgilenmesini sağlıyor. Başarının temelinde de bu yatıyor. Hiçbir öğrenci sınıf içinde kendini kopuk, dışlanmış hissetmiyor. Bu bakımdan Karabük şanslıdır. Bu durumu muhafaza etmek için ek derslikler yapmaya devam ediyoruz” dedi.