20140606AW111138_01Karabük İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, Bakanlar Kurulu Kararı ile Afete Maruz bölge ilan edilen ve Ramazan ayında Caminin ibadete açılması için talepte bulunan Yenice İlçesi Değirmenanı Köyü Kadıoğlu Mahallesine giderek incelemelerde bulundu.

Değirmenyanı Köyü halkı yaklaşan Ramazan ayı öncesi mahalle camisinin Ramazan ayında ibadete açılabilmesi için sadece caminin bulunduğu alanın afet kapsamından çıkarılması için müracaatlarının bulunduğunu belirterek köy halkının mağduriyetinin giderilmesini talep ettiklerini söylediler.

Genel Sekreter Mehmet Uzun inceleme sonrası yaptığı açıklamada, Yenice ilçesine bağlı Değirmenyanı Köyü Kadıoğlu Mahallesinin Bakanlar Kurulu kararı ile Afete maruz bölge ilan edildiğini belirleterek, “Köy halkının talebini dinlemek ve neler yapılabileceğini yerinde görmek üzere teknik ekibimizle ile birlikte köyümüze geldik. Talepleri dinledik, Afet olan bölgeler İl Afet Acil Durum Müdürlüğünün görev alanında olduğu için Afet Acil Durum Müdürlüğü teknik elemanları da gerekli incelemelerini yaptılar. Gerekli çalışmaların tamamlanmasından sonra süratle Afet Acil Durum Başkanlığına bildirilerek köylümüzün mağduriyetinin giderileceğini umuyoruz” dedi.