DEV TÜRK BAYRAĞI GÖNDERE ÇEKİLDİ

100 KİLO AĞIRLIĞINDA 337.5 METREKARE BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ DEV TÜRK BAYRAĞI GÖNDERE ÇEKİLDİ


 

KBU-ANA-FOTO

Karabük Üniversitesi tarafından 100 kilo ağırlığında ve 337.5 metrekare büyüklüğündeki dev Türk bayrağı, 72 metre uzunluğunda bayrak direğine 9 bin öğrencinin katılımıyla göndere çekildi

Karabük Üniversitesi köprüsü üzerinden kortej yürüyüşü ile başlayan Bayrak Dikim Töreni’ne, Rektör Prof.Dr. Burhanettin Uysal, Karabük Vali Yardımcıları Abidin Ünsal ve Tarkan Keskin, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman, KARDEMİR A.Ş. Genel Müdürü Fadıl Demirel, Üniversite Dekanları, Daire Başkanları, Müdürleri, Akademik ve İdari Personeli ile yaklaşık 9 bin öğrenci katıldı. Ellerinde dev Türk bayrakları ile 9 bin öğrencinin katıldığı 3 kilometrelik kortej yürüyüşü sonrası 72 metre uzunluğunda direğe asılan dev Türk Bayrağı İstiklal Marşı ile birlikte göndere çekildi.

Tören öncesi bir konuşma yapan KBÜ Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Cumhuriyetin kuruluşunun 90. yılında bir daha indirilmemek üzere şanlı Türk Bayrağını göndere çekmek için toplandıklarını belirterek şöyle konuştu;

“Dünü hatırlamayan milletlerin bugün sahip olduğu değerlerin kıymetini bilmesi mümkün değildir. Bu millet yüzlerce devlet görmüş, yıllarca bağımsız yaşamış ve bu bağımsızlığının simgesini de bayraklarını göklerde dalgalandırarak herkese ilan etmiştir. Cumhuriyetimizin her yaş gününde dünyaya meydan okurcasına, yeni projelere imza attığımız müddetçe bu milletin bayrağı asla indirilemeyecektir. Ben Karabük Üniversitesi Rektörü ve biz Karabük Üniversiteliler olarak bir kez daha haykırmak istiyorum ki; Atam Cumhuriyetin emin ellerde Türk Milleti’nin onuru ve şerefi bize emanettir. Bugün burada bayrağımız göndere çekilecek ve bir daha hiç inmeyecektir”

Açılış konuşmalarının ardından Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal günün anısına düzenlenen onur belgesini tüm öğrenciler adına Öğrenci Konsey Başkanı Semih Davşan’a takdim etti. Öğrenci Konsey Başkanı Semih Davşan da böyle bir organizasyonun düzenlenmesini sağlayan farkları fark ettiren Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal’a öğrenciler adına onur belgesini takdim etti.

Onur belgeleri takdiminin ardından bir dakikalık saygı duruşunun ardından Rektör Uysal’ın butona basması ile birlikte bayrak göndere çekilmeye başlandı. Mehteran Takımı ve dokuz bin kişinin bir ağızdan söylediği İstiklal Marşının eşliğinde 72 metre boyundaki Karabük’ün en yüksek direğinde göndere çekilen Türk Bayrağı 15x22.5 metre ebatlarında ve 337,5 metrekare büyüklüğünde olup Karabük’ün en büyük Türk Bayrağı olma özelliğine sahip bulunuyor.




FOTO GALERİ