20140414AW061948_01-(1)Karabük merkeze bağlı Çerçiler Mahallesinin Üniversite mezunu Muhtarı Halim Kaya ve genç Üniversite mezunlarından oluşan ihtiyar heyeti mazbatalarını aldı.

Çerçiler Mahallesi Muhtarı seçilen Halim Kaya ve Selim Uludağ,Bülent Demir,Mustafa Yorulmaz ve Ümit Özcan mazbatalarını alarak göreve başladı.

Mahallemizin sakini değil sahibi olmak için aza arkadaşlarımla yola çıktım diyen Muhtar Halim Kaya, “Halkımızın desteği ile seçimleri kazandık. Yapılan seçimlerde arkadaşlarımızın bazıları yedek aza oldu. Ancak benim gözümde her zaman asil üyedirler. Sadece asil ve yedek üyeler değil tüm mahalle sakini benim gözümde bir azadır. Çünkü biz mahallemizin sakini değil sahibi olmak için yola çıktık” dedi. Çerçiler’in 7 yıl önce yapılan referandumla köy iken mahalle statüsüne geçtiğini belirten Kaya, “Ancak geçen zaman içinde sorunlara bir türlü çözüm üretilemedi. Üniversite mezunu gençlerde oluşan ihtiyar heyetimizle; bütün sorunlarımıza birlikte çözümler üretmek, birlikte yönetmek, akıl ve gönül birliği ile paylaşmayı ve dayanışmayı sağlamayı hedefledik. Hepimiz mahallemizin bir sakini olarak yaşanan sorunları bilmekteyiz. Birlikte karşılaştığımız bu sorunları ancak omuz omuza durarak, el ele vererek çözebileceğimize yürekten inanıyoruz.Çerçiler merkez, Dayıslar ve Dursanlar olmak üzere 3 ayrı yerleşim yerinden oluşan mahallemizin her sakini aynı zamanda muhtarlığımızın bir azasıdır.Biz heyet olarak Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ve Belediye Meclisi üyeleriyle sağlıklı bir ilişki kurarak mahalle halkıyla içice sorunları çözmek için çaba göstereceğiz. Böylelikle belediye hizmetlerinden mahallenin en iyi şekilde yararlanmasını sağlayacağız. Mahallemiz de geçmişte yapılan yanlışlar yüzünden belediye hizmetlerinden tam anlamıyla yararlanamamıştır. Doğalgaz ana hattı tarlalarımızdan geçtiği halde halkımız doğalgaz hizmetinden yaralanamamıştır. KARGAZ A.Ş. yetkililerine sizin aracılığınızla doğalgaz hattı geçerken verdikleri sözleri yerine getirmelerini beklediğimizi belirtmek isterim. Bilindiği gibi Doğalgaz ana hattının 6 metre sağına ve 6 metre soluna olmak 12 metrelik alana bina yapmak yasaktır. Bu nedenle arazi sahipleri mağdur edilmiştir. Halkımızın bu mağduriyetlerin önlenmesi için ise doğalgazdan bir an önce faydalanması gerekmektedir” dedi.