Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili´nin, her mahalleye bir Sosyal Yaşam Merkezi olacak dediği günden bugüne 19. Sosyal Yaşam Merkezi´de Üniversite Mahallesinde hizmete girmiş oldu.


 

17102015_universitesym_12Üniversite Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezi açılışına, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman, Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi Üyeleri, siyasi partilerimizin, sendikalarımızın ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile mahalle muhtarları ve çok sayıda mahalle halkı katıldı.

Sosyal Yaşam Merkezlerinin faaliyetleri hakkında kısa bir bilgi veren Belediye Başkanı Rafet Vergili; "2009 senesinde göreve geldikten sonra gece gündüz tüm Belediye personelimiz, Belediye müdürlerimiz, beraber ve birlik içerisinde sizlere hizmet etmeye çalıştık.

Şuanda 20'nin üzerinde Sosyal Yaşam Merkezi açıyoruz ama Sosyal Yaşam Merkezlerinin neden açıldığını hale anlayamayanlar var. 250'nin üzerinde gencimize, hanımlarımıza okur yazar diploması verdik. Böyle bir devir ve çağda 250 okuma yazma bilmeyen vatandaşımıza okur yazar diploması verdik.

Demek ki bu 250 okur yazar diploması bugüne kadar yapmış olduğumuz Sosyal Yaşam Merkezlerinin maliyetini çıkartmış oluyor.

Her yıl 6.000 üzerinde kursiyer ve mahallelinin toplanabileceği bu mekanlar bazılarında aile hekimlikleri, muhtarlıklar ile hep bir arada hizmet vermeye devam ediyor" dedi.

Başkan Vergili sözlerine şöyle devam etti: "2009 senesinde şöyle söylüyorlardı, Rafet Vergili bu kadar işi yapamaz, palavra atıyor, yıldızları gökten indiriyor derken hayırlısıyla 2014 senesine geldik, 2014 senesinde de bütün Karabüklülerin muhabbetini kazanarak, %52 gibi bir çoğunlukla tüm partilerin oyunu alarak tekrardan seçildik.

 

O tarihte söylemiş olduğumuz işlerin hemen hemen tamamını yaptık. Bunların yanında Karabük'te %98 gibi bir doğalgaz dağıtımını gerçekleştirdik, %70 su şebekesini değiştirdik ve söz vermeyipte gerçekleştirmiş olduğumuz birçok işi de tamamladık.

Meydan ile, Battı Çıktı ile, Kütühane ile, asansörler, parklar, bahçeler ile Karabük'ümüzün her tarafını süslemeye çalıştık. 2014 senesinde 3 tane vaadde bulunduk. Bir tanesi geçtiğimiz günlerde temelini attığımız Kanyon Park projesi'nin köprüsünün temelini attık hayırlısıyla.

Karabük ile Safranbolu'yu birleştirmiş olacağız. Kanyon Park Spor Vadisi projesi belki Karadeniz'in belki de Türkiye'nin en büyük eğlence merkezlerinden birisi haline gelecek. Yine hemen 100. yılda kapalı pazar yeri yatırımı Türkiye'de örneği olmayan çok ciddi bir yatırım.

Bu proje hem Belediyeye gelir sağlayacak, içerisinde 60'a yakın dükkanın yer alacağı ve kapalı pazar yerinin bulunacağı bir yatırım. Son olarak Araç Çayı'nın rehabilitasyonu dedik. Bu projenin herşeyini hazırladık Devlet Su İşlerinden onay bekliyoruz.

Sel taşkınları olabilecek bir dere olduğu için eğer onay alabilirsek, kendi başımıza bir iş yapmamız mümkün değildi. Hızlı bir şekilde Araç Çayı'nın rehabilitasyonu'nu tamamlamış olacağız.

 

17102015_universitesym_8YAPTIĞIMIZ BÜTÜN İŞLER MADDİYATLA ÖLÇÜLEMEZ
Bunun yanında yine mahallelerimizdeki sorunları da tamamlamış olacağız ve hiçbir vatandaşımızı çamura bastırmayacağız. Bugüne kadar yapmış olduğumuz işler kesinlikle maddiyatla ölçülemez. Biz biliyoruz ki, biz çalışırken bütün Karabüklülerin de duası bizimle beraberdi, sizlerin duasıyla biz bugünlere kadar geldik. Şükürler olsun ki hiçbir zamanda mahcup olmadık. Hepinize de ayrıca teşekkür ediyorum, sağolun."

7 HAZİRAN'DAN SONRA ÇOK ŞEY DEĞİŞTİ
Biliyorsunuz 7 Haziran'da bir seçim geçirdik. 7 Haziran'da ki seçimlerden sonra Karabük'te çok şey değişmeye başladı.

Bugüne kadar yapacağımız bazı işlerin önüne sürekli olarak engel oluyorlardı. Neden engellediler derseniz, çünkü onların en büyük korkuları kendi siyasi ikballeri gidecek, birileri başarılı olursa biz başarısız oluruz, birileri başarısız olursa bizim de siyasi geleceğimiz devam eder korkusuyla bugüne kadar Karabük'te hiçbir hizmet vermedikleri gibi yapılacak her işi de tek tek engellemeye çalıştılar.

Mesela şuanda Devlet Demir Yollarını indirip bindirme istasyonunu şehir dışına çıkartabilirdik. Her türlü protokollerimizde mevcuttu. Ne zaman bilgileri oldu, o zaman engellendi.

12 YILDIR KAYAK MERKEZİ'NİN TEMELİNİ ATIYORLAR
Bu umut tacirleri her seçim dönemi yollara çıkar, Karabük ile ilgili vaadlerde bulunmaya başlar. Fakat bugüne kada da hiçbir vaadini yerine getirememiştir. 12 yıldan bu tarafa hher seçim dönemi Keltepe'ye Kayak Merkezi temlini atarlar.

Her seçim dönemi Devlet Demir Yollarını dışarıya çıkartırlar. Her seçim dönemi Orman Bölge Müdürlüğü Karabük'e gelir. Her seçim dönemi Karabük teşvik kapsamına girer. Karabük'ün teşvik kapsamına çıkmasıyla beraber bir günde 5.000 tekstil işçisi işsiz kaldı.

Bunların tamamı teşvik kapsamında olan vilayetlere taşındı. Bunların hiçbirini görmedikleri gibi her seçim döneminde umut vaad etmeye devam ederler.

YENİ VAADLERİ EMEKLİYİ EV SAHİBİ YAPMAK
Şimdi yeni bir vaadleri çıktı ortaya, emekliyi ev sahibi yapacağız. TOKİ'den ucuz ev sahibi yapacağız. 2 seçim arasında 7.000 kişiden müracaat dilekçesi topladılar.

Hemen arkasından şunu söylediler, evi olan emeklilere değilde, evi olmayan emeklilere vereceğiz diye. Bu seferde yeni bir propaganda üretmeye çalıştılar. Bir kere bizim ev sahibi olan veya ev sahibi olmayan emeklilerimiz saray'da oturmuyor.

Bugün Fevzi Çakmak Mahalles, Atatürk Mahallesi, Namık Kemal Mahallesi, Kapullu, Bayır Mahalle'ye gitsinler bir evlerine baksınlar. İnsanca yaşamak için onlarında hayalindeki gibi bir ev almak onlarında hakkı. Bu programları da kanunan hiçbir yeri olmayan bir cemiyet vasıtasıyla yürütüyorlar.

Bu talepleri ya Valilik toplar, ya Belediye toplar, eğer ciddiyseniz. 7.000 tane kaydı topladıktan sonra şunu söylüyorlar, bunların ne kadarı Ak Parti'ye döner. Ben de diyorum ki evi olan veya olmayan emekliyi ev sahibi yapacaksanız gidip Karabük'ün ücra köşelerinde yer aramanıza gerek yok.

Eğer siz de 7.000 müracaat varsa 7.000'inini de ev sahibi yapın. Biz de Karabük Belediyesi olarak size yer tedarik edelim ama sözünüzün arkasında durun. Bunu yalnız siyaset için yapmayın.

BÜTÜN PARTİLERİN OYUNU ALMIŞ BİR BELEDİYE BAŞKANIYIM
Bugüne kadar hiçbir zaman görevimiz süresince partizanlık yapmadık. Sen Ak Partilisin, sen Cumhuriyet Halk Partilisin, sen Büyük Birlik Partilisin diye hiçbirini birbirinden ayırmadık ki ben bütün partilerin oyunu alarak seçilmiş bir Belediye Başkanıyım.

Bizimde tek işimiz sizlere hizmet etmek. Onların hiçbir zaman Karabük ile ilgili makro düşünceleri olamaz. Yalnız oy sömürüsü yapmak üzere politikaları olur.

Ak Parti'ye kayıt şartıyla işsize iş vaadi, aç olana kumanya vaadi olur ama bunun yanında Türkiye 2. siyaset adamı Karabük'ten hiçbirşey verememiştir. Teşvik kapsamına girememişsiniz, söylediklerinizin hiçbirini gerçekleştirememişsiniz ama şuanda yine yollara çıkmışlar insanlara umut vaad ediyorlar.

Bütün dostlarıma diyorum ki, Yenice İhtisas Organize Sanayi düşüncemiz var, Eskipazar'da 15.000 kişinin istihdam edebileceği büyü bir sanayi tesisi düşüncemiz var, Eflani ile ilgili havaalanı düşüncelerimiz var, Safranbolu'da turist sayısının 1,5 Milyon'a çıkması için programlarımız var.

Bunların yapılması içinde elimizden ne geliyorsa gayret edeceğiz. 1 Kasım seçimleri Karabük'ümüzün kaderini tayin edeceği bir seçim olacak. Ben bir yerel yönetim mensubu olarak önceliğim karabük ve ilçeleridir.

Bizi nasıl 2014 olduğu gibi parti ayırımı yapmadan göreve getirdiniz gelin yine Karabük'ün kaderini hep beraber değiştirelim. Sosyal Yaşam Merkezimiz mahallemize hayırlı uğurlu olsun.