20130315AW000254_01Ünlü sanatçı Uğur Işılak, Karabük Üniversitesi’nde öğrencilere konser verdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca planlanıp Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Zonguldak Bölge Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Karabük Üniversitesi ev sahipliğinde 12 Mart 1921 İstiklal Marşı’nın Kabulü ve 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi ve Aziz Şehitleri anmak üzere Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarında barınan öğrencilere yönelik olmak üzere Uğur Işılak tarafından konser verildi.

Konser öncesi Uğur Işılak Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ı makamında ziyaret etti. Rektörlük makamında gerçekleşen ziyaretin ardından Işılak, üniversite botanik bahçesinde kendi adına hazırlanan ağacını dikti ve ağaç sertifikasını kendilerine Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal takdim etti. Ağaç dikiminin ardından Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konsere; Karabük Vali Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Arslan, Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak, dekanlar, daire başkanları, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Yönetici ve personelleri, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Program, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerin anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Konser öncesi açılış konuşmalarında Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak, “Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu 308 bin öğrencisi ile Türkiye’nin geleceğine katkı sağlayacak ve Türkiye’nin geleceğini aydınlık hale getirecek sizlerle beraber yolumuza devam ediyoruz. Son yıllarda sizlerin milli ve manevi değerlerini anlaması açısından başta Sayın Bakanımız olmak üzere ve Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda çalışan herkes bu program için seferber olmuştur. 12 Mart 1921 İstiklal Marşımızın Kabulü ve 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi yıl dönümü sebebiyle birlikte olmaktan kıvanç duyuyorum. Bütün hedefimiz tarihimiz ve Türk Cumhuriyetinin kuruluşunu sebeplerini hatırlamak ve bu sebeplerden dolayı ülkemize devletimize milletimize sahip çıkmaktır. Bu nedenle size birazcık da olsa katkı sağlayabiliyorsak bu durumdan çok mutlu oluruz” dedi.

20130315AW000254_02Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal da, “Biz, bugün bizler için bir daha geri dönmemek üzere giden şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anmak için burada toplanmış bulunmaktayız. Ruhları şad olsun. Karabük Üniversitesi milli ve manevi değerlere sahip çıkan, bunları gelecek kuşaklara aktarmak için var gücü ile mücadele eden üniversitelerimiz arasında yerini almaktadır. Bütün kurum ve kuruluşlarımızla beraber sevgili gençlerimiz ve yarınlarımız için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bugün Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu ile birlikte 12 Mart 1921 İstiklal Marşımızın Kabulü ve 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi ile aziz Şehitlerimizi anmak üzere burada toplanmış bulunmaktayız. Ben Karabük Üniversitesi’ne ayrı bir destek veren ve çok başarılı bir çalışma sergileyen Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak’a şükranlarımı arz ediyorum. Üniversitemizi şereflendirdiği için kendisine teşekkür ederek, herkese iyi eğlenceler diliyorum” diye konuştu.

Sanatçı ve besteci Uğur Işılak, tamamının kendi bestelerinden oluştuğu konserine Çanakkale Şehitleri anısına yakılan Çanakkale Türküsü ile başladı. Dinleyenlerin duygu dolu anlar yaşadığı konserde Karabük Üniversitesi’nde olmaktan çok mutlu olduğunu belirten Işılak, “Artık bizim de Karabük Üniversitesi’nde dikili aynı zamanda tapusu olan bir ağacım var. Bundan sonra inşallah ağacımı sulamak üzere Karabük Üniversite’sini ziyarette bulunacağımı belirtmek isterim” diyerek izleyenlere muhteşem bir konser sundu.

Yoğun katılımın olduğu konserin sonunda Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal ve Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak günün anısına Işılak’a plaket, hediye ve çiçek takdiminde bulundular.