CHP SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI BÜLENT TÜRKOĞLU, SAFRANBOLU BELEDİYESİNİN ŞEHİR İÇME SUYU ŞEBEKESİNDE, KANSEROJEN MADDE İÇEREN ASBESTLİ BORULARIN KULLANILDIĞINI İDDİA ETTİ


bulent-asbestli-borular


Safranbolu Belediye Başkanlığı için CHP’den aday adayı olan, şehir plancısı Bülent Türkoğlu, Safranbolu’da kullanılan kanserojen madde içeren Asbest boruların kullanılmaya ve halk sağlığını tehdit ettiğini söyledi.


Türkoğlu, konuyla ilgili bilgi edinme yasası çerçevesinde İlbank A.Ş. Kastamonu Bölge Müdürlüğüne sorduğu bir soru üzerine, “Bankamız Kastamonu Bölge Müdürlüğü kontrollüğünde yaptırılan Safranbolu (KARABÜK) içme suyu inşaatı tamamlanarak 24.10.1997 tarihinde kesin kabulü yapılmış ve tesis Safranbolu Belediyesine devredilmiştir. Bahse konu işin isale hattında A.Ç.B. (Asbest Çimentolu Boru) cinsi boru kullanılmıştır” cevabını aldığını açıkladı.


Bülent Türkoğlu, bahse konu Aspestli Çimentolu Boruların kanserojen madde içerdiğini ve bunun da halk sağlığı için tehlike oluşturduğunu belirterek, “1997 tarihinden bu yana kesin kabulü kanser içerikli olduğu bilinen su isale hatlarının 2013 Ekim ayının günümüz itibarı ile yüzde kaçının sağlıklı borularla değiştirildi. Bunu Belediye yönetimi açıklarsa bizde halkta bilgilenmiş oluruz. Halk sağlığı ile yakından ilgilenen AK Parti iktidarı Safranbolu'da yaşayan ve hatları kullanarak her gün su içtiği düşünülecek olursa ne kadar halkımızı düşündüğümüz de ortaya çıkacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi yerel iktidarında Safranbolu'da başta bu borular olmak üzere çöp tesislerimiz de dahil bütün altyapımız AB standartlarında olacaktır. Sağlıklı bir kent işi bilen nitelikli bir yönetim kadrosu ile mümkündür. İmar sorunları çözülmüş, altyapısı AB standartlarına kavuşmuş sorun odaklı bir belediyecilik yerine çözüm odaklı bir belediye yönetimi için bütün gençliğimiz ve bilgimiz ile halkımızın yirmi dört saat emrinde bir belediye için kolları sıvadık. Halkımızın takdir ve teveccühlerine mazhar olduğumuzda halkımıza makamı ayaklarına getirme sözü veriyoruz” dedi.


Türkoğlu ayrıca Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy’un sık sık Karabük Belediyesinin Karabük’te kullandığı RT9 Asfaltının kanserojen madde içerdiği konusunda gündem oluşturmaya çalıştığını da ifade ederek “Necdet Aksoy efendi iki de bir Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’ye saldırarak, RT9 Asfaltı kullandığını ve bu maddenin kanserojen madde içerdiğini söylüyor. Şimdi adama sormazlar mı, sen ilk önce kendine bak diye. Kendisi Safranbolu’da kanserojen madde içeren asbestli su boruları kullanıyor, sonra da başka ilçeye bahane buluyor.” diye konuştu.