11-uluslararasi-turkce-olimpiyatlari11. ULUSLARARASI TÜRKÇE OLİMPİYATLARI 2 HAZİRAN’DA KARABÜK’TE


 

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI MEHMET ALİ ŞAHİN: "DİL VE KÜLTÜR FESTİVALİ DÜNYANIN EN BÜYÜK ORGANİZASYONU”


 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından "Uluslararası Dil ve Kültür Festivali" kapsamında düzenlenecek ‘11. Türkçe Olimpiyatları" ile ilgili olarak “ Yeni adı ile Dil ve Kültür Festivali bence dünyanın en büyük organizasyonu” dedi.

20130512AW000638_01Bu yıl 11.’si yapılacak olan ve ilk defa 2 Haziran’da Karabük’te gerçekleşecek programla ilgili yapılan toplantıya katılan Milletvekili Şahin, merkezinde dostluk, barış, sevgi ve eğitim olan bu etkinliğe 140 ülkeden öğrencilerin Türkiye'ye gelerek, Türk kültürünü, şiirini, türküsünü ve şarkılarını paylaşacaklarını söyledi.

Şimdiye kadar yapılan bütün Türkçe Olimpiyatları'na katıldığını anlatan Şahin, “Dil ve Kültür Festivali'ni dünyanın en büyük organizasyonu diye değerlendiriyorum. Bu yıl bu organizasyonun bir ayağı da Karabük'te 2 Haziran'da yapılacak. Buraya da 40 ülkeden 70 öğrenci gelecek. Yurt dışında 155 ülkede Türk okulu var. Ben bu okulların faydasını yakinen yaşamış biriyim. Başta hoca efendi ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum" dedi.

Safranbolu'da gerçekleşen toplantıya Mehmet Ali Şahin’in yanı sıra Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, İl Başkanı Ömer Ayar ve KASİAD Başkanı Ahmet Ramazanoğlu’da hazır bulundu.