Karabük Ticaret ve Sanayi Odası, Romanya ile Karabük arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek ve Köstence Ticaret Odası ile işbirliği protokolü yapmak üzere Köstence’ye gitti.


 

20151124AW585538_02TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özcan’ın başkanlık ettiği heyette, Meclis Başkanı Timurçin Saylar, Yönetim Kurulu üyeleri Fatih Çapraz, Vural Çelik ve Sebati Keskin, TOBB Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. İsmail Şahin, Basın Danışmanı Yıldız Uzunlar ve Dış İlişkiler asistanı Merve Uzun yer alıyor.

Dün başlayan ziyarette Karabük TSO üyeleri ilk olarak Köstence Türkiye Başkonsolosu Ali Bozçalışkan’ı ziyaret etti.

Heyete, Köstence hakkında detaylı bilgiler veren Bozçalışkan, ziyareti çok yerinde ve anlamlı bulduğunu ifade ederek, “Köstence’de Türk işadamlarını bekleyen çok sayıda sektör ve fırsat var. Geciktirilmeksizin bunun değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Karabük TSO Başkanı Özcan ve beraberindeki heyet daha sonra Başkonsolos Bozçalışkan ile birlikte Köstence Ticaret, Sanayi, Tarım ve Denizcilik Odasını ziyaret etti.

Burada Oda Başkanı Ion-DanutJuganaru ile görüşen heyet karşılıklı sunumların ardından, iki Oda arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek, işbirliği olanaklarını araştırmak ve ortak projeler yürütmek adına İşbirliği protokolü imzaladı.

İmza töreninde konuşan Karabük TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özcan, “Ortak tarih, ortak miras ve ortak kültüre sahip Karadeniz’in iki kıyıdaş ülkesinin küreselleşme çağında daha sıkı bir işbirliği içinde olması gerektiği düşüncesiyle bugün bu ziyaretimizi gerçekleştirmiş bulunmaktayız” dedi.

Köstence Ticaret Odası Başkanı Juganaru ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Sizlerle her türlü işbirliğine açık olduğumuzu, Köstence ile Karabük arasında ticari ilişkilerin geliştirilmesine ve ortak projelerin yapılmasına canı gönülden destek olacağımızı bilmenizi isteriz” ifadesinde bulundu.

20151124AW585538_03Protokolün imzalanmasının ardından, Karadeniz’in en büyük limanı olan Köstence Limanı ziyaret edilen Karabük TSO heyeti, daha sonra Köstence Sanayi Bölgesi’nde yer alan demir çelik firması LabarotorSidex’e incelemelerde bulunuldu.

Bu ziyaret sonrasında KTSO heyeti, Dobruca Türk İşadamları Derneği’yle bir araya geldi.

TSO heyeti Romanya ziyaretinde Bükreş’e geçerek burada Bükreş Ticaret ve Sanayi Odası’nı, Türkiye’nin Bükreş Büyükelçiliği’ni ve MÜSİAD Bükreş Şubesi’ni ziyaret edecek.