KARABÜK ÜNİVERSİTESİ BÜNYESİNDE GEÇEN SENE AÇILAN VE TÜRKİYE’DE İLK OLAN TIP MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ, YÖK TARAFINDAN KAPATILDI


 

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN, TIP MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ İLE “TÜRKİYE’DE İLK” DİYEREK GURUR DUYMUŞTU


 

tip-muhendisligi

Karabük Üniversitesi Bünyesinde geçen sene açılan ve Türkiye’de ilk olan Tıp Mühendisliği bölümü Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından kapatıldı.

Geçen sene yerel seçimlerde Karabük’te yaptığı mitingde Karabük Üniversitesi Tıp Mühendisliği bölümü ile gurur duyan, o dönemin Başbakanı ve şimdiki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözleri çabuk unutuldu.

YÖK tarafından Karabük Üniversitesi Rektörlüğüne gönderilen yazıda, Tıp Mühendisliği bölümünün zayıf kaldığı, bu nedenle Tıp Mühendisliği bölümüne öğrenci kaydı artık yapılmayacağı, mevcut öğrencilerin statülerini koruyarak,  Biyomedikal Mühendisliği bünyesinde eğitime devam edileceği belirtildi.

Daha bir yıl önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gururla bahsettiği Tıp Mühendisliği bölümünün neden kapatıldığı ile ilgili tepkilerin başlarken, daha yeni açılan bölümlerden kapatılacak olanlar var mı sorusu da akıllara geliyor.

 

2014 YILINDA RECEP TAYYİP ERDOĞAN'IN KBÜ TIP MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ İLE GURUR DUYDUĞUNA DAİR KONUŞMASI