2016-2017 Eğitim Öğretim yılının sona ermesi ile birlikte Karabük Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğince Sosyal Yaşam Merkezlerinde açılan kursları başarı ile bitiren kursiyerlere sertifikaları veriliyor.


 

Öğlebeli Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezi kursiyerlerinin sertifika törenine Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Gümüş, Karabük Halk Eğitim Müdürü Dursun Yeşiloğlu, Karabük Belediyesi Özel Kalem Müdürü İrfan Kartal, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Cavit Kesginci, mahalle muhtarları, Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı İbrahim Harmanbaşı, Sosyal Yaşam Merkezleri Sorumlusu Aydın Karataş, Öğlebeli Mahallesi Muhtarı İsmail Alpboğa, kursiyerler ve çok sayıda mahalle sakini katıldı. Sertifika töreni öncesi gösteri yapan Öğlebeli Şehit Nafiz Topsakal öğrencileri ve Fazlı Yeşilyurt Ortaokulu öğrencilerinin folklor gösterileri konuklardan büyük alkış aldı.

Karabük Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışı içerisinde bulunan bu etkinliklerin Türkiye’de bir model olacağını ifade eden Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili  konuşmasında; “9 yıl önceki Öğlebeli Mahallesiyle şu andaki Öğlebeli Mahallesinde ki fark, Öğlebeli Mahallesinde oturacak bir yer bulamazken yaptığımız Sosyal Yaşam Merkezi, çocuk parkı, asansör, hurdacılar sitesinin temizlenmesi ve Belediyenin ısrarı üzerine yapılmış bir Gençlik Merkezi.

Ben inanıyorum ki gençlerimiz Gençlik Merkezinden faydalanacaklar. Sosyal Belediyecilik anlamında şu anda Karabük, Türkiye’de belki tek örnek. Her mahallede Sosyal Yaşam Merkezi olarak muhtarlıkların içerisinde olduğu, bayanların toplandığı bir merkezimiz oluştu. Benim en çok önemsediğim okur yazar kursları.

Bu mahallede okur yazar diploması açılmamış. Mutlaka mahallede okuma yazmasını bilmeyen vardır. Bunun çekinecek, utanacak bir tarafı yok. Vatandaş, bir sebeple okuyamamış veya nikahını kıyamamış olabilir vatandaşımız. Mahalleli olarak bu arkadaşları tespit etmelisiniz, varsa yakınınızda okur yazar olmayan, yaşı hiç önemli değil, biz bir kişi bile olsa okur yazar kursunu sağ olsun Halk Eğitim ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz en iyi şekilde destek veriyor.

1 kişiye dahi sınıf açıyoruz. Nikahını kıyamamış bir arkadaşımız varsa biz Belediye olarak nikah masrafını üsleniyoruz” dedi. Başkan Vergili mahalle sakinlerinden temizlik konusunda da destek isteyerek sözlerini tamamladı.

Yapılan konuşmaların ve etkinliklerin ardından Öğlebeli Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezinde açılan kurslarda kurslarını başarı ile bitiren kursiyerlere, sertifikaları düzenlenen törenle verildi.