Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin projeleri arasında yer alan ve her mahalleye bir Sosyal Yaşam Merkezi (SYM) projesi kapsamında, Bahçelievler Mahallesi SYM düzenlenen törenle mahalle sakinlerinin hizmetine açıldı


 

20130502AW000491_015000 evler semtinin 75. Yıl ve Bahçelievler mahallelerinin ortak hizmetine sunulan Bahçelievler Sosyal Yaşam Merkezi açılışına Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman, Birim Amirleri, MHP Karabük İl Başkanı Metin Demirel ve çok sayıda davetli ile mahalle sakinleri katıldı.

Açılış öncesi bir konuşma yapan Bahçelievler Mahalle Muhtarı Osman Şengül SYM’nin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Karabük’te hizmet adına taş üzerine taş koyan herkesten Allah razı olsun. Mahallemize yapılmış olan Sosyal Yaşam Merkezimizin mahallemize, ilimize hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen başta belediye başkanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” dedi.

75. Yıl Mahallesi Muhtarı Ahmet Erkartal ise Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin verdiği sözü yerine getirerek mahalle sakinlerinin kullanımı için Sosyal Yaşam Merkezinin hizmete açıldığını ifade etti.

Muhtar Erkartal ayrıca “Sayın başkanımızın olmazsa olmaz projelerinde biri de SYM’lerdi ve bu konuda da kendisinin bir sözü vardı. İşte o sözlerden biri de mahallemizde yapılmış bulunmakta. Sosyal Yaşam Merkezimizin mahallemize hayırlı olmasını diliyor, başta Belediye Başkanımız olmak üzere, emeği geçen belediye personeli adına şahsım ve mahallem adına teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılmış olan Sosyal Yaşam Merkezlerinin gerçek anlamda nasıl hizmet verdiğini herkesin göreceğini ifade eden Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, ise bütün sosyal yaşam merkezlerinde açılan kursların yanı sıra üzerinde çalıştıkları yeni bir programla anlaşma yapılan bankalar nezdinde su, doğalgaz ve elektrik olmak üzere faturaların tahsilatının yapılabileceği müjdesini verdi.

20130502AW000491_02Başkan Vergili ayrıca, “Bu binamızın tamamını, temelinden tutun, üzerindeki tek bir kiremidin yerleştirilmesine kadar belediye personelimiz yapmıştır. Belediye personeli ile iyi bir çalışma içersine girerseniz, belediye personelinin yapamayacağı hiçbir iş yoktur. Bizim hedefimiz şu, vatandaşlarımızın en rahat ve en ucuz şekilde yaşamlarını sağlamak. Şu anda doğalgaz Karabük’te yüzde 85’e ulaştı. Yapmış olduğumuz işlerin tamamı Allah rızası için yapılan hizmetlerdir. Bu kadar iş yapıyorsun, parayı nerden buluyorsun, bu işlerin içinden nasıl çıkıyorsun diye soruyorlar. Belediyemizin her zaman parası oldu ve belediyemizin bereketi hiçbir zaman kesilmedi. Para yönetimi en iyi bildiğim işlerden biridir. Ben ne kadar iyi finans yönetimini bilirsem bileyim, kriz yönetimini ne kadar iyi bilirsem bileyim, bu kadar bereketlisini hiçbir zaman görmedim. Bu bereketin bir tek sebebi var. Bazı şeyleri planlasan da, programlasan da, para hesabı mümkün değil dek gelmez ve tutturamazsınız. Burada tek bir şey var. Birilerinin duası işlerimizi rast getiriyor. Olmayacak, hiç hesap yapılmayan yerden para geliyor. Demek ki bizim hizmetimiz, sizin duanız Karabük’te bu kadar işi gördü. Yapmış olduğumuz Sosyal Yaşam Merkezimiz Bahçelievler ve 75. Yıl Mahallelerimizde ki birçok ihtiyacı ortadan kaldıracak. Diğer sosyal yaşam merkezlerimizde ki gibi açacak olduğumuz kursların yanı sıra çok yakında üzerinde çalıştığımız yeni bir programla inşallah sosyal yaşam merkezlerimizin içersinde anlaşacağımız bankalarla su, doğalgaz, elektrik faturalarını ödeyebileceksiniz. Sosyal Yaşam Merkezinin gerçek anlamını herkes anlamış olacak” dedi.

Bahçelievler ve 75. Yıl Mahallelerinin hizmetine sunulan sosyal yaşam merkezi yapılan dualar eşliğinde açılışı açıldı.