KÜTÜPHANE BİNASININ AÇILMASI İLE İLGİLİ KARABÜK BELEDİYESİ İLE KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI ARASINDA MUTABAKAT SAĞLANDI


 

kutuphane-binasi-aciliyor

Karabük Belediyesi tarafından Kültür Bakanlığının da katkıları ile PTT caddesinde yaptırılan ve geçtiğimiz yıl tamamlanan fakat Kültür Bakanlığı ile belediye arasında oluşan sıkıntı nedeni ile hizmete açılmayan bina için geri sayım başladı.

Binanın zemin katındaki dükkanlar ihale usulü ile kiraya verilirken, İl Kütüphanesi yakında bu binaya taşınarak hizmet vermeye başlayacağı bildirildi.

Konu ile ilgili bilgi veren Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Şahin, Belediye Başkanı ile yapılan görüşme sonrasında karşılıklı mutabakata varıldığını, hazırlanacak olan protokolün Kütüphaneler Genel Müdürlüğüne gönderileceğini söyledi.

Binanın üç katının Kütüphane olarak kullanılacağını, bir katının ise konferans salonu olacağını belirten Şahin “Önümüzdeki günlerde protokol hazırlanıp Kütüphaneler Genel Müdürlüğüne göndereceğiz. Kendileri imzalayacakları gibi, imza konusunda tarafıma da yetki verebilirler. Protokol imzalandıktan sonra Kütüphanenin taşınma işlemi başlayacak. Okullar açılmadan önce taşınma işlemini gerçekleştireceğiz” dedi.