KARABÜK VE SAFRANBOLU’DA SAHTE PARA OPERASYONU


İKİ AYRI OPERASYONDA YÜKLÜ MİKTARDA SAHTE PARA İLE 10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI


 

sahte-para-operasyonu




HABERİN VİDEOSU


 



Karabük ve Safranbolu’da yapılan iki ayrı operasyonda piyasaya sahte para süremeye çalışan 10 kişi gözaltına alındı. Emniyette sorgusu yapılan 8 kişi Karabük’te 2 kişi ise Safranbolu’da adliyeye sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre Karabük ve Safranbolu ilçesinde belirli aralıklarla piyasaya sahte para sürdüğü tespit edilen şahıslar Karabük Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince takibe alındı. 4-5 ay süren fiziki ve teknik takip sonucu piyasa belirli aralıklarla sahte para süren 8 kişiyi yaptığı başarılı operasyonla gözaltına aldı. Karabük Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince sorgusu tamamlanan 8 kişi bugün sabah Karabük Adliyesine sevk edildi.

Şüphelilerin araçlarında yapılan arama sonucu, arabanın motor kısmında 8 Bin 900 TL sahte para ele geçirildi.


Öte yandan dün yine Karabük’te bir işyerine sahte para vermeye çalışan ve kaçan iki kişide Safranbolu ilçesinde emniyet güçleri tarafından yakalandı. Safranbolu Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Safranbolu’da yakalanan Hakan K. (43) ve Selim K. (32) isimli şahsıların üzerinde ise 89 adet sahte 100’lük banknot ele geçirildi. Gözaltına alınarak sorgusu tamamlanan iki kişi Safranbolu Adliyesine sevk edildi.

Yapılan operasyonda; E.E. (35), E.Ö. (33), Ü.K. (26), M.B. (32), R.F.Y. (23), F.G. (33), S.T. (32), D.K. (27), M.Ö. (34) G.G. (34) S.K. (35), E.K. (33), M.G. (33) isimli toplam 13 şahıstan, M.Ö., G.G., S.K., E.K. ve M.G. isimli 5 şüpheli Cumhuriyet Savcısının talimatları doğrultusunda ifadelerinin alınmasına ardından Şube Müdürlüğünden serbest bırakılırken, E.Ö., Ü.K., M.B., R.F.Y., F.G., S.T. ve D.K. isimli şüpheliler Cumhuriyet Savcılığına sevk edildi. Karabük Adliyesinde mahkemeye çıkan şahıslar Denetimli Serbestlik yasasından serbest bırakılırken, Safranbolu Adliyesinde mahkemeye çıkan Hakan K. ve Selim K. İsimli iki kişi tutuklanarak cezaevine konuldu.