AK PARTİ’NİN ÜÇ DÖNEM KURALI KESİNLEŞİNCE MEHMET ALİ ŞAHİN’İN ADAY OLMAYACAĞI KESİNLEŞTİ


 

ŞAHİN’İN YERİNE KİM ADAY OLACAK..?


 

ŞİMDİDEN BU SORUNUN CEVABINI HERKES ARAR OLDU


 

akp-adayi-kim

AK Parti’nin “En fazla üç dönem üst üste milletvekilliği” kuralı kesinleşmesi ile birlikte, parti içinde 73 ismin önümüzdeki genel seçimlerde aday olmayacağı kesinleşti.

Aday olamayacaklar arasında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin’de var.

Karabük siyasi kulislerinde “Şimdi, Mehmet Ali Şahin’in yerine kim aday olacak” sorusu yoğun bir şekilde konuşulmaya başlandı.

2015 Genel seçimlerine bir yıl gibi bir süre kala, AK Parti’den 1. Sıra Karabük Milletvekili kimin olacağı yönünde çok sayıda isimler telaffuz ediliyor.

Seçimlere bir yıl kala şimdilik üç isim ön plana çıkıyor ve ağırlıkla konuşuluyor.

AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci;

Uzun yıllar Orman Genel Müdürlüğü yapan Osman Kahveci, 3 yıllık milletvekilliği döneminde de istikrarlı bir şekilde gidiyor.

Üst düzey devlet memurluğu disiplini ile yasama görevini yerine getiren Kahveci, şu ana kadar şaibelerden, eleştirilerden ve tüm olumsuzluklardan uzak kalmayı başardı.

Osman Kahveci’yi Karabük genelinde destekleyen çok ciddi kitleler oluşmaya başladı. Bu ve bunun gibi nedenler ile Kahveci’nin 2. Dönem Milletvekilliğine Genel Merkez sıcak bakabilir ve bu sefer birinci sıra aday olma ihtimali yüksek görünüyor.

Karabük TSO Başkanı Sedat Namal;

Karabük siyaset ve cemiyet camiasında çok önemli bir isim olan Sedat Namal, Mehmet Ali Şahin’e yakınlığı ile bilinmekle beraber, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığındaki kısa bir sürede, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genel Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun prensleri arasına girmeyi başardı.

Sedat Namal ismini, Mehmet Ali Şahin ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karabük için uzun süredir bir joker olarak rezervde tuttuğu da bilinen bir gerçek.

Önümüzdeki Genel seçimlerde, Namal ismi milletvekilliği konumunda yoğun olarak ağırlığını koyacaktır.

Karabük Üniversitesi Rektör’ü Prof. Dr. Burhanettin Uysal;

2014 yerel Seçimlerinde Ak Parti’nin Karabük Belediye Başkan Adayı olarak ismi sürekli geçen Rektör Burhanettin Uysal’ın milletvekili olmak istediği bilinen bir gerçek.

Hükümet kanadında önemli ilişkileri olan Rektör Hoca, milletvekili adayı olmak isterse ve bu yönde çalışmalar yaparsa, hedefe ulaşacak birkaç isimden birisi olarak gösteriliyor.

Diğer İsimler;

AK Parti’nin 2015 Genel seçimlerinde birinci veya ikinci sıradan milletvekili adayı olarak ismi geçenler arasında İl Başkanı Ömer Ayar, Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, 2004 Yerel Seçimlerinde AK Parti’den Belediye Başkan Aday Adayı olan Ahmet Erorhan, Dursun Altıparmak ve bunun gibi birkaç isim daha yer alıyor.