KARABÜK MİLLETVEKİLİ BURHANETTİN UYSAL, SAFRANBOLU ÜNİVETSİTESİNİN ŞU AŞAMADA KURULMASININ ŞİMDİLİK SÖZ KONUSU OLMADIĞINI İFADE ETTİ

UYSAL, SAFRANBOLU ÜNİVERSİTESİNİN KURULMA KARARININ TBMM’DEN GEÇMESİNİN ÇOK ZOR OLDUĞUNUN DA ALTINI ÇİZDİ

gsdf

AK Parti Karabük Milletvekili Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Karabük Yerel TV kanalı olan Kanal 78’de Şükrü Gökkaya’nın sunduğu programda Safranbolu Üniversitesi’nin kurulması ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Uysal, Safranbolu Üniversitesi’nin şu aşamada kurulmasının çok zor olduğunun altını çizerek ifade etti. TBMM Genel Kurulundan böyle bir kararın çıkarılmasının çok zor olduğunu da ifade eden Milletvekili Uysal TV programında şunları söyledi;
"Karabük Üniversitesi yeni kurulmuş, kurumsallaşmasını henüz tam anlamıyla tamamlayamamış bir üniversite.

Bizim Safranbolu Üniversitesi ile ilgili talepte bulunmamız için elimizde haklı dönelerimizin olması lazım.

Ben TBMM Milli Eğitim Komisyonu Başkanvekiliyim ve geçmişte siyasi iradenin yeni üniversiteler ile ilgili söz verdiği şehirleri yakından biliyorum. Bunlardan biri Sayın Davutoğlu döneminde söz verilen 350 bin nüfuslu Tarsus Üniversitesi.

Karabük Üniversitesinin yapılanması tam olarak tamamlanmamış, Safranbolu’nun nüfusu 40 bin, böyle bir ortamda hangi gerekçeyle bunu savunacağız. Safranbolu’da kurulu bulunan fakültelerimiz halen faaliyete geçirilmedi. Mimarlık Fakültesinin halen dekanı atanmadı, öğrenci alınmadı, Turizm Fakültesi tek bölümle devam ediyor. Halbuki burada onlarca bölüm açabiliriz. Güzel Sanatlar Fakültemizin ise eksiklikleri tamamlanmadı, böyle bir ortamda bizim çok fazla beklenti içerisine girmememiz gerekiyor. Elbette Safranbolu Üniversitesini isteyelim, ancak bizden daha büyük, altyapısı, bizden daha iyi kardeşlerimiz var, böyle bir ortamda siyasi irade bizi tercih ederse kardeşlerimiz üzülecektir.

Biz Karabük ve Safranbolu birlikte hareket edersek güçlü oluruz, iri oluruz, rekabet gücümüz artar. Biz parçalanırsak kan kaybederiz. Biz tüm organizasyonlarımızı Safranbolu ölçeğinde yapıyoruz, bu ölçekte bizim Safranbolu ile birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Ancak ilerleyen dönemde bir fırsat olursa neden değerlendirmeyelim?”

Karabük Üniversitesinin Kurucu Rektörlüğünü yapan ve yaklaşık 7 yıl rektörlük görevinde bulunan Milletvekili Burhanettin Uysal’ın bu açıklamalarının Karabük kamuoyunda çok tartışılacağı bekleniliyor.