KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. BURHANETTİN UYSAL: “BİZ DAHA ÖNCE KURULMAYI HAK EDİYORDUK. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ, KARABÜKLÜNÜN GÖNLÜNDE DOĞAN BİR ÜNİVERSİTEDİR. KARABÜK ŞEHRİ ÜNİVERSİTE KÜLTÜRÜNÜ KISA ZAMANDA BENİMSEDİ”


 

universite-kulturu

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Karabük Üniversitesi’nin daha önce kurulmayı hak ettiğini söyledi.

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, yaptığı açıklamada, Karabük halkının üniversite kültürünü çok kısa zamanda benimsediğini söyledi.

Karabük halkının Karabük Üniversitesi’nin ihtiyacını her zaman giderdiğini belirten Rektör Uysal, tercih yapacak gençleri Karabük Üniversitesi’ne davet etti.

Prof.Dr. Uysal “Gençlerimiz pazar günü üniversite sınavlarına girdiler, bundan sonra tercih dönemine girecekler, ben sevgili gençlere başarılar diliyorum. Gelecekleri son noktanın Karabük Üniversitesi olmasını temenni ediyorum. Karabük şehrinde bulunan hemşerilerimizin yüzde 86’sı öğrencisini Karabük Üniversitesi’nde okutmak istiyor, bu da bana ayrı bir mutluluk veriyor. Karabük Üniversitesi, Karabüklünün gönlünde doğan bir üniversitedir. Bundan dolayı hızlı bir gelişme gösterdik. İnşallah bu yapmış olduğumuz yatırımlar, diğer şehirlerde olan gençlerimizin de dikkatini çekecektir. Karabük’te üniversite okumak için her türlü yatırım var. Her şeyden önemlisi de Karabüklünün gönlü, sevgili gençler için yeterli, fazlası da var diye düşünüyorum” dedi.

Karabük’te insanların her şeyin eğitimle olduğuna inandığını belirten Rektör Uysal açıklamasında şu görüşlere yer verdi;

"Karabük halkı eğitimi çok seviyor, sadece yüksek öğretimi değil ilköğretimi de seviyor, çok fazla yatırım yapılıyor. Her şeyin eğitimle ilgili olduğuna inanmış insanların toplandığı bir yerdeyiz. Üniversite özlemi Karabük için çok uzun süre devam etti ve Karabük Üniversitesi son kurulan üniversiteler arasında yer aldı, biz daha önce kurulmayı hak ediyorduk. Daha önceden kurulmuş olsaydık, üniversite kapısında bekleyen 2 milyon gencin büyük bir kısmını Karabük Üniversitesi’nde eğitebilecekti, bu eğittiğimiz gençlerle ülkemizin rekabet gücü daha fazla artacaktı. Karabük Üniversitesi’nin kurulmasıyla birlikte hem üniversite kanadıyla hem de şehir kanadıyla birlikte iş yapma, birlikte üniversiteyi büyütme kültürü gelişti. Üniversite olarak alt yapıya bakarak hedeflerimizden vazgeçmedik, üniversite kültürü 3-5 yılda kurulacak bir sistem değil, ama Karabük şehri üniversite kültürünü kısa zamanda benimsedi. Karabük şehri şuanda 22 bin öğrenciyi misafir ediyor, kendi evlatları gibi bakıyor. Ufak tefek sıkıntılar olabilecektir. Ev fiyatlarındaki artışlar veya benzer durumda çatışmalar olabilir, Karabük şehri Karabük Üniversitesi’ni özümsemiş, Karabük Üniversitesi’nin başarısını kendi başarısı olarak görmüş, her türlü platformda Karabük Üniversitesi’ni savunur duruma gelmiştir. Bu olduğu müddetçe, fiziki mekanların yetersizliği, alt yapının yetersizliği Karabük Üniversitesi’nin gelişimini engellemeyecektir, Karabüklü, Karabük Üniversitesi’nin ihtiyacını bugüne kadar giderdiği gibi bundan sonda da giderecektir. Karabük bir başarıyı yaşadı, ama Karabük Üniversitesi Rektörü bu başarıyı tattı, diğer rektörlere karşı bir farkındalık oluşturdu, bu mutluluğu bana yaşattıkları için Karabük halkına teşekkür ediyorum”