rektor-adayi-dursun-tasciKARABÜK ÜNİVERSİTESİNDE YAPILACAK OLAN REKTÖRLÜK SEÇİMİ İLE İLGİLİ PROF. DR. DURSUN TAŞÇI DA ADAYLIĞINI AÇIKLADI


 

Karabük Üniversitesi Rektörlüğü için Prof. Dr. Dursun Taşçı adaylığını açıkladı.

Milletvekilliği adaylığı için Karabük Üniversitesi Rektörlüğü görevinden istifa eden Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ın yerine seçilecek olan rektörlük için Gazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Cebir ve Sayılar Teorisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dursun Taşçı da adaylığını açıkladı.

Karabük Üniversitesi Rektörlüğü’ne aday olan Gazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Cebir ve Sayılar Teorisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dursun Taşçı; “Üniversitemizi birlikte yönetmeye davet ediyorum” dedi.

Prof. Dr. Taşçı, üniversiteyi daha iyi bir konuma getirmek için aday olduğunu vurgulayarak, açıklamalarına şöyle devam etti;

“Karabük Üniversitesi, kuruluşundan bugüne kadar değerli rektör ve yöneticilerinin özverili çalışmaları sonucunda Ülkemizin akademik ve fiziki olarak hızla gelişen Üniversitelerinden birisi olmuştur. Özellikle son dönemde görev yapan sayın rektörün başarılı çalışmaları kamuoyu tarafından da takdir edilmiştir.

Şimdi ise dört yıl süreyle Karabük Üniversitesini daha iyi bir konuma taşıyacak yeni rektörü belirlemek için bir seçim süreci yaşamaktayız. Bu süreçte, Karabük Üniversitesini daha iyi bir yere taşımak için sorumluluk almam gerektiğini düşünerek yapmış olduğum istişarelerden sonra sizlerin güven ve desteğiyle rektör adayı olmaya karar verdim. Bu kararın, Karabük’e ve Karabük Üniversitesine duyduğum sevgi, saygı ve sorumluluk anlayışımın bir gereği olduğunu vurgulamak isterim.

Ayrıca Karabük Üniversitesinin kurulması sürecinde dönemin Karabük milletvekilleri ve Karabük Valisi ile birlikte çalışmalarda bulunmuş ve Karabük’de doğmuş ve büyümüş birisi olarak Karabük Üniversitenin rektörlüğüne aday olmayı hak ettiğimi düşünüyorum”

Evli ve iki çocuk sahibi olan Prof. Dr. Taşçı açıklamasında ayrıca, “Karabük Üniversitesinin değerli öğretim üyelerinin Üniversitemiz ve Karabük için en doğru kararı vereceğine ve sonuçta sağduyunun kazanacağına yürekten inanıyorum. Üniversitemiz, Karabük ve Ülkemiz için rektörlük seçimlerinin hayırlı olmasını diliyorum” ifadesine yer verdi.